Спортист №1 на Русе: За мен беше чест да получа тази награда

0
Състезателката на клуб „Юнак“ бе отличена и със статуетката „Спортен Олимп“
Състезателката на клуб „Юнак“ бе отличена и със статуетката „Спортен Олимп“ Видео: Русе Медиа

Сребърната медалистка от световното първенство по борба Биляна Дудова бе избрана за Спортист на годината в Русе.

Състезателката в свободния стил събра най-много точки в класацията на спортните журналисти от крайдунавския град, която се провежда за 47-и път съвместно от вестник „Утро“ и община Русе.

Наградата на Биляна Дудова бе връчена от кмета на Русе Пламен Стоилов, който й пожела през тази година да се качи на най-високото стъпало. Състезателката на клуб „Юнак“, която има и две европейски титли, бе отличена и със статуетката „Спортен Олимп“. Тя се дава от олимпийския шампион по борба Валентин Йорданов на най-добрия русенски спортист.

„За мен беше чест да получа тази награда, за първи път участвам в тази анкета и се радвам, че постиженията на нашия клуб „Юнак“ се оценяват. През новата година си пожелавам най-вече здраве и се надявам да постигна много по-високи успехи от миналата година -на световното да взема златен медал и квота за олимпийските игри, това е голямата цел за 2019 година. Благодаря за подкрепата на Валентин Йорданов, който е моят идол в борбата“, сподели развълнувана младата състезателка.

Подгласници на Биляна Дудова станаха боксьорките Стойка Петрова – носител на вицесветовна и европейска титла, и Севда Асенова – вицеевропейски шампион. Наставникът им от боксов клуб „Русе“ Павел Сяров бе избран за треньор на годината. Той също бе отличен със статуетка „Спортен Олимп“.

На 4-то и 5-то място бяха класирани тежкоатлетите Стилян Гроздев и Ангел Русев, следвани от бронзовата медалистка от европейското по бокс Габриела Димитрова. Седми е волейболистът Костадин Стойков, а Християн Стоянов – параатлет и европейски шампион в бягането на 1500 метра, беше класиран 8-ми. Деветата позиция е за полуфиналистката по лека атлетика на европейското за жени Инна Ефтимова, а десети стана боксьорът Радослав Росинов, който е европейски шампион за юноши.

За най-добър приложник беше избрана Никол Павлова.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари