Спор за Русе се разрасна до саморазправа на "Позитано" 20

29
Кирил Добрев към свой съпартиец: Ще идваш като просяк пред моя кабинет!
Кирил Добрев към свой съпартиец: Ще идваш като просяк пред моя кабинет!

Присъствахме на страшно падение от страна на Кирил Добрев. Омерзени сме от случилото се. Подобна агресия от негова страна не сме очаквали

Скандална сцена се е разиграла вчера в партийната централа на социалистическата партия, в която един от основните претенденти за председателския пост в БСП Кирил Добрев демонстрирал агресия, грубиянщина и вулгарно отношение към свой съпартиец

Това разказаха ошашавени свидетели на eкшъна, цитирани от Епицентър.бг

Случката станала след проведена оперативка на организационния отдел  на "Позитано" 20, когато  зам.-председателят на партията Кирил Добрев, излизайки в коридора, скочил на бой срещу свой другар - един от организаторите на партията, псувайки и заплашвайки го. 

Всичко това е записано на камерата в коридора на 3-тия етаж на "Позитано" 20, а видеото с екшъна се разпространява вече в интернет.

На унизителните обиди и арогантно поведение от страна на Добрев станали свидетели повече от десет служители в орготдела на най-голямата опозиционна партия у нас.

Присъствахме на страшно падение от страна на Добрев. Омерзени сме от случилото се. Подобна агресия от страна на Кирил Добрев не сме очаквали”, казаха потресени социалисти - свидетели на инцидента.

Политическите организатори на партията са притеснени и не знаят как ще продължат да работят под ръководството на Добрев до края на изборния цикъл на БСП.

Обект на агресията станал Евгени Белий – политически организатор в „Организационен отдел” на "Позитано" 20. Той e секретар на Българския антифашистки съюз и председател на районния съвет на БСП Красна поляна. Бил е  кандидат за общински съветник от „БСП за България“. 

След инцидента той разказа какво точно се е случило:

„Проблемът избухна след оперативка на организационния отдел, водена от Кирил Добрев. По време на оперативката възникна служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области, и за събора на Бузлуджа. Аз казах, че онзи ден разговарях с другарите от Русе във връзка с ходенето на БузлуджаДобрев отговори, че от Русе няма да излязат хора на Бузлуджа, а пък аз докладвах, че съм разговарял с ръководството в Русе и оттам са заявили, че може да не дойдат толкова автобуси, колкото са идвали досега, но ще поканят максимален брой хора на събора на БузлуджаТогава Кирил Добрев каза: Аз съм разговарял също! Отговорих, че с едни и същи хора може би разговаряме - различно. Тогава той ми каза: Ти много не говори, защото сега ще извадя подписката на Русе срещу тебе! Казах: Добре извади я! Кой е против мен? С това приключи оперативката. Когато излязохме в коридора на третия етаж, Добрев нервно тръгна да ми налита на бой, тръгна да ме удря. Ивайло Лилов, мой колега, застана между нас, за да предотврати по- нататъшен конфликт. В присъствието на другите ми колеги Добрев изкрещя, че ще ми Е.е @у@ката майна и че той е направил това, което майка ми не е направила за мен. Попитах: Какво? Кирил Добрев ми отговори: Ти ще идваш като просяк пред моя кабинет и тогава ще те изритам лошо. Аз нищо не реагирах..... Проблемът оттук нататък е в каква обстановка ще се работи за довършването на пълния цикъл - прекия избор на лидера и провеждането на конгреса. Това мога да кажа по случая.”

Другият политически организатор Иво Лилов, който е спасил Белий от агресията на Добрев, както се вижда от видеото, сподели: „Когато ги видях, Добрев беше го сбутал в ъгъла, преди да успея да го разтърва. Дърпаше го, буташе го, обиждаше го. Грозна сцена! Евгени беше в ситуация, в която не може да се защити. Не му прави чест на Добрев! Не е това начинът да се решават проблемите. Добрев не може да пази самообладение, а решава вербалния спор със сила. Не мога да го оправдая. Това не е поведение, което може да се приеме и толерира в БСП.”

Пред Епицентър.бг Добрев не отреча случката.

"Имаше емоционален разговор", беше единственият коментар на Кирил Добрев пред медията. Днес той ще излезе с официална позиция по случката.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова по това време не е била в соццентралата. Тя е уведомена за скандалната случка и останала изумена от неадекватното поведение на заместника си.

Преди няколко дни Кирил Добрев гордо заяви, че е готов не само за лидер на БСП, но и за министър-председател, обещавайки да управлява с ума и таланта на цялата нация.  "Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори", обяви той в тв ефира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари