Спират съмнителни сандвичи във варненско училище

0

За съмнителни сандвичи с лютеница и сирене алармираха родители на деца в СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна.

Визуално продуктът изглежда кошмарно – две филийки (в етикета е сочи, че са от хляб по БДС), боядисани с нещо оранжево и микроскопични следи от сирене. Всичко това е 85 гр., а частната фирма-производител твърди в етикета, че закуската е направена съгласно „Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети“, информира местният сайт „Черно море“ .

Потърсихме мнението на директора на СУ „Димчо Дебелянов“ Калина Нушева. Тя провери във фирмата за кетъринг и коментира, че сандвичите действително са направени по съответната рецепта с необходимите продукти. Според производителя част от продуктите са попили в хляба, което е довело до съответния вид на „сандвича“.

Въпреки това обяснение училищното ръководство спира да доставя този продукт, за да няма дискомфорт както при децата, така и при родителите.

На въпрос от наша страна защо не е предпочетено за хранене на децата общинското предприятие „Ученическо и столово хранене“ директорът на СУ „Димчо Дебелянов“ отговори, че този избор се прави и от родителите.

Източник: Черно Море
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари