Спипаха микробус с нелегални цигари и алкохол на "Дунав мост"

0
Автомобилът пътувал от Русе за Холандия
Автомобилът пътувал от Русе за Холандия

80 кг тютюн за пушене, 8200 къса цигари и 30.2 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол откриха в района на ГКПП Дунав мост при Видин и Русе, при проверки през уикенда митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

На 18.07.2020 г., около 13:30 часа, на трасе „Изход“ пристига товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. Шофьорът представил редовни документи за превоз на групажна стока за Великобритания. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити два палета с мокри кърпички. В част от кашоните, под пакетите с мокри кърпички са открити 2000 пакета по 40 грама общо 80 кг тютюн за пушене, с марката Golden Virginia с български акцизен бандерол.

Цигари и бутилки с алкохол са открити при проверка на пътнически микробус „Мерцедес Виано“ на 19.07.2020 г. Превозното средство управлявано от български гражданин излиза от страната през ГКПП Дунав мост при Русе на път за Холандия. В товарното помещение, в личния багаж на шофьора, са открити 410 кутии /8200 къса цигари/ с марките Davidoff , Marlboro, Rothmans, Karelia slim и 31 бутилки с общо 30.2 литра алкохолни напитки- ракия и мастика от различни търговски марки

Тютюневите изделия и алкохолните продукти са били с български акцизен бандерол, но са иззети тъй като не са представени необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари