Спецакция на служители на ОДМВР - Русе

10

Иззети са наркотици, автомобил и крупна сума пари. Води се разследване под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе

Поредната специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, бе реализирана от служители на ОДМВРРусе, в Беленско.

В хода на извършените действия на 16 април в гр. Бяла на бул. Стефан Стамболов, служители от РУ – Бяла са спрели за полицейска проверка автомобил „Лада Нива“ с русенска регистрация. Като водач е установен 51-годишен мъж от с. Копривец, а в автомобила са открити забранени от закона вещи. При извършено „претърсване и изземване“ са намерени - найлонова чанта, съдържаща общо 10 прозрачни найлонови плика със суха, зелена, растителна маса. Направен на място полеви наркотест на тревната маса е показал положителна реакция за марихуана. В автомобила е имало още и боеприпаси, които също са иззети.

Последвало е претърсване и в дома на мъжа, на адрес в с. Копривец, откъдето полицаите са иззели голямо количество суха тревна маса - около десет килограма, реагирала също на марихуана при полеви тест, както и значителна сума пари в евро и лева, чиято равностойност е около 100 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 3 и пр. 4 от НК.

51-годишният мъж е бил задържан, а вече му е взета и мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратураРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари