Спецакция на полицията в Русе

3
Хванати са мъж, обявен за общодържавно издирване и двама русенци с наркотици
Хванати са мъж, обявен за общодържавно издирване и двама русенци с наркотици Снимка: БГНЕС / Архив

В периода от 18 часа на 5 април до ранните часове на 7 април на територията на ОДМВР – Русе се проведе специализирана полицейска операция.

В нея участваха екипи от различни подразделения на областната дирекция, като действията им бяха основно насочени срещу разпространението на наркотици и други престъпления, свързани с тях; деяния извършвани от и срещу малолетни и непълнолетни; продажба на акцизни стоки без платен налог и др.

По време на операцията служителите на реда са извършили проверки на 424 лица, 278 превозни средства, 43 питейни и увеселителни заведения, 10 зали за хазартни игри и още 42 обекта – търговски, нетърговски и сборища.

Установените нарушения/престъпления са документирани, като са образувани две бързи производства, едно дознание и 8 преписки (ЗМ). Съставени са 24 акта (АУАН), 56 фиша, заловено е едно лице с влязла в сила присъда, установено е едно непълнолетно лице без придружител. Иззети са стоки без акциз - 70 литра нафта и един килограм тютюн.

В хода на проведената в Русе специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и държане на наркотични вещества е установен и задържан мъж на 25 години, с влязла сила присъда, който се е укривал от властите. Задържани са и още 6 лица.

Акцията се е разиграла в русенския квартал „Чародейка“ около 20 часа на 5 април. Във връзка с провежданата операция, сформираните полицейски екипи от ОДМВР - Русе, с участие и на служители от РДГП-Русе, са провели заградителни мероприятия, при които са локализирали и спрели за проверка четири автомобила с марките - БМВ, „Порше Кайен“, „Мицубиши“ и „Форд“, в които са установени 7 мъже на възраст 17 – 45 години. В едната кола, в която са пътували трима, е открит въпросният 25-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване, с мярка "задържане", с влязла в сила присъда.

След установяване на самоличността на лицата е извършено претърсване и изземване в колите, те са били отведени в районното управление за провеждане на други допълнителни процесуално-следствени действия, като вида и количествата на откритите вещества се уточняват. Издирваният е задържан и приведен по съответния ред. Другите са задържани по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. Работата по него продължава.

С марихуана и метеамфетамин е заловен 31-годишен мъж от Русе. В събота около 18:50 часа, в хода на провежданата специализирана полицейска операция на изхода на гр. Русе, на главен път І-5, служители на ОДМВР - Русе са спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" с русенска регистрация с водач 31-годишен мъж. При проверката в колата е намерен найлонов плик , съдържащ около 10 грама суха тревна маса със специфична миризма на марихуана, а по-късно в Първо РУ 31-годишният е предал на разследващите и друго вещество - кристал, което след обработка с полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. Случаят е документиран като е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал.3. пр 2, т.1 от НК.

Бързо производство за притежание на наркотици е образувано и срещу 19-годишен русенец, установен в хода на полицейската операция вчера. На 7 април около 07:40 часа в Русе на бул. "Цар Освободител", в района на светофара до Симовата мелница, служители от Първо РУ са спрели за полицейска проверка лек автомобил "Сузуки Витара" с русенска регистрация. В хода на последвалите действия в чантичката на 19-годишен пътник в колата , са намерени бучки метамфетамин и хашиш, които той е предал доброволно на полицаите. Случаят е документиран, като срещу 19-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари