Спецакция на МВР - Русе

17

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се провежда днес на територията на РУ – Ветово в района на с. Сеново.

Акцията се реализира съвместно от служители на ОДМВР-Русе - от охранителна, криминална, териториална и пътна полиция, както и от дирекция „Жандармерия“, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.

В хода на операцията служителите на МВР извършват проверки за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение и транспортиране на дървен материал, управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП, следи се също за нарушения на акцизните режими, извършват се дейности с цел превенция на конвенционалната престъпност. Установяват се също и лица, извършители на престъпления, лица обявени за издирване, местно и общодържавно, извършват се проверки и по Закона за гражданската регистрация.

Към 12 часа днес в хода на операцията, на изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на село Сеново, са проверени 71 моторни превозни средства и 107 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 4 акта и са наложени 4 глоби по фиш, установен е един водач, да управлява автомобил с прекратена регистрация.

Мобилните екипи, при проверки на 8 адреса, са установили съхраняван в имотите дървен материал от незаконна сеч. По случаите са образувани проверки по чл. 235 от НК. Документирали са и един случай по чл. 234, ал.1 от НК, заради открит около половин килограм ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол.

На друг адрес полицаите са открили и иззели общо 18 броя монети с културно-историческа стойност, според първоначалните данни средновековни и антични. По този случай също е започнала проверка.

Мобилни полицейски екипи са извършили проверки и в търговски обекти, но там нарушения не са установени.

Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари