Спешно миене на улиците в Русе

0
Калните наноси след пороя запушват шахти
Калните наноси след пороя запушват шахти Видео: Русе Медиа

Проливните дъждове и натрупаната кал станаха причина за спешно почистване и миене на улици в Русе.

Основно внимание се отделя на кварталите, където има свличане и кални наноси. Тъй като водата от дъждовете влачи калта към шахтите, се запушва канализационната система и това води до образуването на големи непроходими локви. Част от почистването се извършва с лопати на ръка, след което се включва и техниката.

В града работят четири екипа по миене на улиците, като наред с дейностите по предварително изготвения график се обслужват и улици по сигнал, подаден към общината.

Работи се както през деня, така и през късните часове на денонощието, а графикът се допълва и променя в зависимост от атмосферните условия, степента на замърсяване на уличните платна, паркираните автомобили в малките улици, както и там, където се извършват строително-ремонтни дейности, уточниха от общината, предаде Русе Медиа.

Графикът за механизираното измиване на тротоарите и уличните платна е и в изпълнение на мерките в Актуализираната програма за намаляване на нивата на замърсителите и достигане на установените норми за съдържанието им в атмосферния въздух на Община Русе за периода 2015-2020 г.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари