Спешна вътрешна проверка в РПУ в Созопол

4
Валери Симеонов: Ще пусна сигнал до министъра на вътрешните работи, да провери кои тарикатчета са били на смяна
Валери Симеонов: Ще пусна сигнал до министъра на вътрешните работи, да провери кои тарикатчета са били на смяна

Спешна вътрешна проверка в Районното полицейско управление в Созопол

Валери Симеонов заяви, че ще подаде сигнал до министъра на вътрешните работи. Симеонов имал съмнения за корупция, след като не било реагирано адекватно на сигнал за силен шум в малките часове на нощта от заведения край морето, предаде NOVA.

На „Веселата уличка” в Созопол вече е тихо и спокойно. Не така е било обаче в събота вечерта, когато след 23:30 ч. е бил подаден сигнал за висока музика. Заради твърденията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че собствениците на заведенията са били предупредени за предстоящата полицейска акция, в Районното управление на полицията започва вътрешна проверка.

Въпреки че летният туристически сезон „тръгва” изключително трудно, вече имало сигнали за висока музика след определено за това време.

„В събота, която мина, в 23:33 ч. е подаден сигнал, естествено от наш човек, който е там, в Созопол за силно озвучаване на така наречената „Весела уличка”, заведенията „Шатрите” и „Баракуда”, заяви Симеонов.

По думите на Симеонов, музиката била спряна 5 минути, преди да пристигне полицейския патрул.

„Те отиват проверяват. Нищо не констатират и си тръгват. Ето пробита полиция. Ето корупцията. Разбирате ли? И това се повтаря няколко пъти. Аз днес ще пусна сигнал до министъра на вътрешните работи, да провери кои тарикатчета са били на смяна, двамата и кой е бил дежурен в РПУ-то”, каза още Валери Симеонов.

Заради това е започнала проверка в управлението в Созопол. „Тя трябва да изясни случая в детайли. При установяване на вина на полицейските служители, ще бъдат предприети и всички изискуеми от закона санкции спрямо тях”, заяви Цветелина Рандева – говорител ОД МВР-Бургас.

В едното от споменатите заведения не е открит управителя.

В другото заведение посочва: „В събота не беше кой знае колко силна и музиката пак си беше до 23 часа”, каза Елизабет Аведис, управител на „Шатрите”.

Управителят на заведението дори отрича в събота вечерта да е идвала полиция.

По силата на измененията в Закона за защита от шума в околната среда заведенията на открито с музика могат да работят до 23 часа.

„Законът е ясен. Сега аз няма да коментирам законите - дали са съобразени с нормалността или не. Законът е такъв и трябва да се спазва от всички”, категоричен бе кметът Созопол Тихомир Янакиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари