Спасиха мъж с два милиона долара под руините в Турция

26
Екипите изнасяли парите, като ги събирали в куфар
Екипите изнасяли парите, като ги събирали в куфар Снимка: АА

Екипите изнасяли парите като ги събирали в куфар

Спасиха мъж с 2 милиона долара в куфарче под руините след земетресението, съобщава Марица. Екипите на противопожарната служба към община Газиантеп извършиха издирвателни и спасителни дейности в срутена сграда в град Газиантеп, Източна Турция.

От момента, в който започнали да изнасят парите, екипите заснели операцията с камерите на мобилните си телефони. Те събраха пачките с пари в черен куфар. Пожарникарите, придружавани от екипи за специални операции, предадоха изнесените долари на полицията.

Ръководителят на противопожарната служба на община Газиантеп Джафер Йълмаз заяви, че тези дни често се сблъскват със ситуации, при които откриват пари, злато и ценни бижута и предмети.

Първо се опитвахме да спасим живота на гражданите в останките. Междувременно много ценности останаха в останките след фаталните трусове от 6 февруари. Нашите приятели пожарникари с приоритет спасяват животи. След това те предават намерените ценности на силите на реда и на собствениците им. Тези дни толкова много неща се случват, това е само един пример. Ние доставяме всички ценности, които намираме, на безопасно място. Сега е ден на солидарност и единство", заяви Йълмаз.

Пожарникарят Дерде Бозгейик сподели, че по време на претърсване на разрушена сграда са намерили и са извели човек.

Бозгейик допълни: „Човекът имаше долари със себе си. Взехме ги и ги предадохме на нашия началник на екипа. След това екипите за специални операции на полицията дойдоха на мястото и направиха разследване. Оказа се, че те бяха около 2 милиона долара."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    Аой
    Нещо за разрушена тоалетна, няма ли да съобщите?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари