Социални работници заведоха хора с увреждания да разгледат новия кей в Русе

4

На 11 септември потребители на социални услуги по Проект „Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, вкл. с тежки увреждания в Община Русе“ посетиха събитията на Празника на кея, с които символично бе открита обновената крайбрежна зона на Русе на инициатива Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Проявите са наречени „Река Дунав – път към Европа“. Три възрастни жени с увреждания, придружавани от сътрудниците по социални дейности, които се грижат за тях в домашна среда, и от екипа на услугата и на проекта, видяха за пръв път обновеното пространство на кея до реката, разходиха се по алеите, насладиха се на изпълненията на самодейните групи и изпълнители. 

Някои потребители споделиха, че не са виждали кея от 40 години. Разходката на трите дами беше част от изпълняваните дейности по проекта за социално включване на хора с увреждания, потребители на социалните услуги. За първи път те бяха транспортирани до мястото на събитието със закупения по проекта специализиран транспорт за хора с увреждания, наречен от екипа на проекта „бялата лястовица“. Останаха доволни и щастливи от приятно прекараното време на брега на реката.

Проект „Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, вкл. с тежки увреждания в Община Русе“, по сключен административен договор № BG05M9OP001-2.008-0003-С01, по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.008 „Подкрепа за лицата с увреждания“,  се реализира от Община Русе в периода от 01.10.2018 г. до 30.06.2021 г. Финансира се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.,  съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари