"София Филм Фест" гостува на Русе

1

Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община РУСЕ, с подкрепата на Националния Филмов Център, програма „Творческа Европа” на Европейския съюз и веригата киносалони Europa Cinemas.

Домакин на прожекциите СФФ в Русе е ЗалаЕВРОПА” на ДОХОДНО ЗДАНИЕ. Поканени са всички ПОЧИТАТЕЛИ НА КИНОТО!

В рамките на 3 дни, от 11 до 13 декември, любителите на киното в Русе ще имат възможността да се насладят на изключителна селекция от български и чуждестранни пълнометражни филми, излезли през 2014 г. и донесли на своите създатели многобройни престижни награди и номинации. 

Откриваме в ПЕТЪК, 11 декември, 18:30 часа, с акцент върху БЪЛГАРСКОТО КИНО с филма „Съдилището” на режисьора Стефан Командарев – българската номинация за чуждоезичен ОСКАР за 2015 година. В главните роли: Асен Блатечки, Мики Манойлович, Ованес Торосян

Операторът на филма Красимир Андонов ще бъде специален гост в РУСЕ, за да представи филма, и ще очаква впечатленията на публиката.                                                                                                                          

Филмът, подобно на своя предшественик - „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, разказва една от многото човешки истории, които режисьорът чува в своите пътувания из България и по-специално в Родопите. Митьо и неговият син Васко живеят в беден район в близост до българо-турско-гръцката граница. Митьо е загубил всичко, което някога е имало значение за него – съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси поне връзката с детето си, Митьо трябва да намери опрощение и да плати за грях, извършен преди 25 години.

В 21,00 часа стартира прожекцията на филма на Братя Дарден - „Два дни и една нощ”, получил многобройни номинации, включително за „Златна палма” на Кан’14. В главната роля зрителите ще видят  талантливата и очарователна  Марион Котияр.

Сандра има един уикенд да спаси работата си. Шефът на малката фабрика, където работи, е предоставил на служителите избор: или някой ще бъде уволнен, или никой няма да получи бонус тази година. Сандра наскоро се е върнала от болнични и затова тя ще бъде уволнената.

Шестото издание на „София Филм Фест в РУСЕ” е част от проекта „Операция КИНО”, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година.

Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които се реализират през последните четири години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Сараево, Клуж, Сплит и Вилнюс), пътуващите из България прожекции на филми от последните издания на СФФ – „СФФ на път” и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

ПРОГРАМА НА СФФ В РУСЕ:

11 декември

18:30 – „Съдилището”, 115’, реж. Стефан Командарев

21:00 – „Два дни и една нощ”, 95’, реж. Жан-Пиер и Люк Дарден

12 декември

16:00 – „Чудесата”, 100’, реж. Аличе Рорвахер

18:00 – „Раната”, 139’, реж. Фатих Акин

20:00 – „Диви истории“, 122’, реж. Дамиан Шифрон

13 декември

16:00 – „Водачът”, 122’, реж. Томи Лий Джоунс

18:15 – „Солта на земята“, 110’, реж. Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс

20:30 – „Левиатан”, 140’, реж. Андрей Звягинцев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари