Снимка на русенския кей раздели русенци на две

13
Едните одобряват новия облик на кейовата ивица, а други с носталгия си припомнят зеленината и естествената красота на брега
Едните одобряват новия облик на кейовата ивица, а други с носталгия си припомнят зеленината и естествената красота на брега Снимка: Фейсбук, Венелин Молнар

Русенецът Венелин Молнар често публикува красиви снимки на Русе

Днес обаче фотосът на русенския кей предизвика бурни реакции, провокирани не само от облаците над реката, а и от заглавието на автора "Русенският кей. Бетон и надежди." От публикациите под поста на Молнар, става ясно, че хората са разделени на две - едните одобряват новия облик на кейовата ивица, а други с носталгия си припомнят зеленината и естествената красота на брега.

За пореден път русенци са на два лагера. Аргументите на спорещите във фейсбук са различни. Едните настояват, че така градът ни има още по-европейски вид, тъй като пространството било добре облагородено. Другите обаче са категорични, че многото излят бетон създава усещането за неестественост с брега и едни "добре усвоени евросредства". Някои от коментиращите правят препратки към Силистренския кей, където има само зеленина, дървета и кътчета за отдих. 

Припомняме, че администрацията на преходния кмет Пламен Стоилов стои зад реализацията на въпросния проект, според който нямаше предвидена поливна система, нито нови дръвчета. Общата стойност на проекта по договор „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“, който се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 бе 16 8690 657,16 лева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари