Снежната буря в Гърция взе три жертви

0
Синоптиците предупреждават за нов циклон, който приближава страната
Синоптиците предупреждават за нов циклон, който приближава страната Снимка: EPA / SHUTTERSTOCK

Трима души станаха жертва на обилните снеговалежи и минусовите температури, които сковават Гърция, съобщава АФП.

Телата на двама възрастни мъже бяха открити рано в неделя, след като автомобилът им беше пометен от внезапно наводнения край Атина, посочват от пожарната служба. Ден по-рано спасителни екипи откриха тялото на 66-годишна жена в колата й край Кератеа.

Гърция е обхваната от изключително студен фронт, като на места живакът в термометрите падна до минус 18 градуса по Целзий, а обширни части на страната бяха покрити с дебели преспи сняг. Спасителните служби получиха десетки сигнали за помощ – основно от хора, затрупани в колите или къщите си от дебелите преспи.

В събота пожарникари спасиха двойка френски туристи, изгубили се в гориста местност на остров Лесбос. Лошото време наруши въздушния трафик, затвори централни магистрали, прекъсна фериботните връзки и доведе до отмяна на влакове. 

На много места снегът не е разчистен и пътищата са блокирани. Дори армията се включи в разчистването им. На Халкидическия полуостров все още има селища без ток.

На полуостровите Ситония и Касандра снежната покривка достига до 40 сантиметра. Въпреки, че бурята отмина, синоптиците предупреждават за нов циклон, който приближава Гърция. От утре времето отново ще се развали със силен снеговалеж и ниски температури.

На много места снегът не е разчистен и пътищата са блокирани. Дори армията се включи в разчистването им. На Халкидическия полуостров все още има селища без ток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари