Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Служители на „Жилфонд“ си играят със съдбите на хората!

6
Хора, търсете си правата!
Хора, търсете си правата!

Служители на „Жилфонд“ си играят със съдбите на хората…ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!

За никой в Русе не е тайна как най-лесно можеш да се сдобиеш с общинско жилище, а именно ако можеш да си платиш определена сума или си от определен етнос ,което гарантира на поредните избори-местни или парламентарни твърд електорат на определена политическа сила. В същият момент има крайно нуждаещи се - болни хора и млади семейства с деца,които от дълги години са подали заявления, за да им се отпусне общинско жилище, но уви не ги огрява. Директорката е назначена на този пост от доста години насам и ги раздава като нейна собственост, сякаш не са на Общината, държи се арогантно с наематели,които са от години такива и са редовни платци.

През последните 5 години има и опит в това да гони неправомерно наематели, които нямат нарушения по договора и поддържат и стопанисват къщите или апартаментите,които са им предоставени да живеят.Изтъкват се лъжливи причини,поради което наемателите уж трябва да напуснат. Благодарение на некомпетентността на служителите в това общинско звено, които представят пред съда неверни данни и впоследствие са оборвани с документи,изкарвани от необходимите институции започват да губят дела с неоснователните си причини за недопускане и гонене на нещастните хора. По този начин, докато Общината плаща разноски по дела и хонорари за грешките на свои служители от джоба на данъкоплатеца, ще продължават поредните безумия. Трябва да се създаде закон, в който да се носи лична отговорност и този, който не си е свършил работата да плаща от собствения си джоб,а не всички ние - в случая данъкоплатците.

Такива жилища трябва да се осигуряват на хора с образование, млади семейства с деца, за да задържи Общината младите и кадърни кадри в града и в България.

България трябва за такива хора да е МАЙКА, а НЕ МАЩЕХА.

За никой не е тайна, че директорът на ОП „Управление на общински имоти“ е г-жа Няголова.

Хора, търсете си правата. Правосъдие има и в България, а и извън нея!

Автор: Диана П.
(Автор: Диана П. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари