Служител в болница "Св. София" твърди, че заразени с ковид медици не са карантинирани

1
Директорката на лечебното заведение отрича
Директорката на лечебното заведение отрича Видео: btv

bTV получи сигнал от служител на болничното заведение, че в понеделник, 19 октомври, са установени 7 положителни проби сред персонала, но мерки не са взети.

Той твърди, че контактните лица не са били карантинирани и изследвани, така се е стигнало до заразяването на още 10 души сред медиците в болницата. Авторът на сигнала пожела да остане анонимен, защото се страхува да не остане без работа.

Директорът на болницата д-р Гергана Коларова отрече тези твърдения в „Тази събота“. Заразени в ПСАГБАЛ “Св. София” са 15 души, от които 10 лекари, 3 акушерки и 2 санитарки, съобщи д-р Коларова.

"Информацията, която е подадена до bTV, е некоректна. Лекарите в болницата се изследват регулярно. На 16 октомври са регистрирани първите 4 случая на коронавирус и в рамките на следващите няколко дни са изследвани 120 служители, контактни на инфектираните, които са били тествани, когато са били по график в болницата", каза Коларова.

Всички са били уведомени и не се е крило от никого, категорична е директорът на ПСАГБАЛ “Св. София”.

След проведените тестове са установени още 11 заразени медици. Коларова заяви, че те едва ли са се заразили в болницата, защото там мерките са много строги, но тя не можа да ги контролира какво правят в личния си живот.

Болницата е най-сигурното място. От март имаме COVID отделение, сградата се дезинфекцира на 4 часа, а родилките минават през триаж, преди да бъдат приети, обясни директорът на “Св. София”.

Що се отнася до твърденията, че заразата е пламнала по време на събирането на персонала на два семинара, това времево не съответства на истината, защото тези уоркшопи са се провели много отдавна, а коронавируса се развива и проявява симптоми за 4-5 дни, каза Коларова.

Само един от заразените медици е в по-тежко състояние и е хоспитализиран, а 3 или 4 имат симптоми, останалите чакат да им свърши карантината, каза Коларова.

Министерството на здравеопазването също потвърди, че в ПСАГБАЛ “Св. София” има 15 заразени медици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари