"Слепият" Горан прогледна!

0
Хванаха в крачка "слепеца" от Долни Дъбник
Хванаха в крачка "слепеца" от Долни Дъбник

След седем месеца мълчание Станев проговори за първи път.

Седем месеца след като разследване на TrafficNews разкри как слепи по документи братя от Долни Дъбник шофират луксозните си автомобили, единият от тях пазарува с размах без чужда помощ.

Хванатият в крачка Горан Станев за пръв път реши да говори, след като бе показан как се справя и зад волана. От новите кадри се вижда как той няма нужда от помощ в магазина. Преди седмица показахме, как заедно с брат му Станьо Маринов, двамата играят в казино. По нищо не личи, докато ръчкат ротативките, ромите от Долни Дъбник да са незрящи и да им трябва придружител. Горан Станев обаче твърди, че с брат му имат нужда от 100 процента помощ. По думите му, експертите също потвърждават това мнение. Не отрича обаче, че е карал автомобил без книжка.

Час преди екипът на TrafficNews да се срещне с Горан Станев, той се обади по телефона, за да поиска да даде изявление. След това обаче промени мнението си. А, ние решихме все пак да му дадем думата. Ето и разговора ни с него:

- Горан: Попитайте експертите, те са си дали мнението. Аз имам диагноза и решение. Защо не питате лекарите? Те са се подписали на документите, от които е ясно, че имаме че имаме нужда от тази помощ. Аз винаги се движа с придружител. Може да попитате хората в Долни Дъбник и те ще го потвърдят.

- TrafficNews: Гледаш ли новини?

- Горан: Да.

- TrafficNews: Видял ли си колко майки и не само майки протестират? Децата им са на легло и наистина се нуждаят от 100 процента чужда помощ!

- Горан: Попитайте експертите!

После категорично отрече да е платил за фалшива диагноза. Кадрите обаче показват друго.

„Виждат и се оправят сами, не само в казината, но и в дискотеките и на всички обществени места. Нямат никакво проблеми“, разказа служител на едно казината, в които двамата братя са редовни посетители.

Екипът няколко пъти търси отговори кога ще бъде готова назначената експертиза от 12 лекари, които да установят колко слепи са двамата братя Горан и Станьо и необходима ли им е 100 процента чужда помощ.

Прокурорската проверка срещу тях забуксува именно заради липсата на категорично лекарско становище какви проблеми с очите имат братята, които вече имат присъди за пране на пари, но те пък не са влезли в сила, защото се чака да се произнесе Върховният касационен съд.

Екипът ни още веднъж показва факти относно слепотата на Горан Станев и брат му, за да помогне на 12-те лекари, които трябва да изготвят експертизата, която необяснимо се бави.

На базата на становището на дузината експерти прокуратурата трябва да реши дали да повдигне обвинения на Горан и Станьо Маринови, за които има съмнения, че са издействали пред ТЕЛК документи за инвалидност с фалшиви изследвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари