След удара между два влака: Задържаха единия машинист

0
Инцидентът с два товарни влака стана малко след 03:00 часа сутринта на гара "Илиянци"
Инцидентът с два товарни влака стана малко след 03:00 часа сутринта на гара "Илиянци" Видео: NOVA

Инцидентът стана през нощта на гара „Илиянци”

Задържаха единия машинист от катастрофата между два влака, станала рано тази сутрин. С белезници е машинистът, който не се е съобразил със сигнализацията преди инцидента, предаде NOVA

Той и неговият помощник, както и другите двама машинисти от втората влакова композиция, са дали проби за алкохол и наркотици на място. Те са били отрицателни. При повторното даване на проби, едната реагирала положително да употреба на наркотици. По информация на NOVA става въпрос за амфетамини.

Инцидентът с два товарни влака стана малко след 03:00 часа сутринта. Двете товарни композиции тръгнали едновременно. Но единият машинист без разрешителен сигнал.

Дава се редовен изход, дежурният ръководител движение го изпраща. Но в 9-ти коловоз локомотивният машинист се заблуждава и тръгва и той. Сигналът не е бил за него”, обясни д-р инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

В изходната стрелка двата локомотива се удрят странично, в следствие на което дерайлират. И двете композиции са били празни”, обясни Кирил Костадинов, главен ревизор по безопасността на транспорта НКЖИ.

Няма пострадали хора при инцидента. Но има материални щети. От „Булмаркет” заявиха, че една от вероятните причини е „грешка във видимостта на единия машинист". От фирмата са започнали дисциплинарна проверка.

Ако данните се потвърдят, най-тежкото наказание, което може да получи, е дисциплинарно уволнение, а паралелно с това вероятно ще понесе и имуществена отговорност за щетите”, заяви Светослав Първанов от „Булмаркет”.

И двамата машинисти са с дългогодишен опит.

Часове наред кранове се опитваха да върнат локомотивите в правия им път.

Това не е първият инцидент, в който участват влакове на „Булмаркет”.

Не е в първият инцидент с „Булмаркет”, както не е и единствен с жп превозвачите. Но дори и един инцидент може да означава много, ако е като този в Хитрино”, коментира Първанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    краниста
    Булмаркет-мафиотска сган !!! На кого още не му е ясно ? Съсипаха над 50 км. брегова ивица надолу по течението на р. Дунав с техния "био" дизел. Събев, спирай им разходките по държавните жп. линии.
  • 1
    1
    Някой
    Първанов ще оправи нещата ТОП ЧЕНГЕТО!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари