След стрелбата в Русе намериха втори куршум в къщата на Върбан

6
Докато първият бе намерен в детската стая, този е пробил дограмата на хола
Докато първият бе намерен в детската стая, този е пробил дограмата на хола Видео: Русе Медиа

На четвъртия ден след стрелбата по къщата на русенеца Върбан Върбанов, семейството откри случайно втори куршум, забит в дограмата

Първият бе намерен под леглото на внучето му, след като е пробил стъклото и е рикоширал в телевизора. Детето на година и половина е имало невероятен късмет, че не е простреляно, докато спи.

Вторият куршум е бил открит от съпругата на Върбан, когато днес по обед е започнала да чисти прозорците. Докато първият бе намерен в детската стая, този е пробил дограмата на хола, разкрива Русе Медиа.

Находката предизвика бурна реакция от русенеца, който коментира, че е недопустимо полицаите да не извършат детайлен оглед на място, където е имало стрелба. „Ако беше на някой големец, досега щяха да го разкрият. Може ли да има стрелба с огнестрелно оръжие и да не се направи оглед и вечерта, и на другия ден. И ще ми обясняват, че си вършат работата. Каква работа са свършили? Ако беше така, нямаше да го открия аз, щяха да го открият те. Това може да е доказателство, което да води към човека, който е стрелял“, заяви Върбан Върбанов.

Според семейството по къщата е стреляно 3 или 4 пъти, а от полицията са открили само един куршум. „Този, който е, се е опитал да стреля в стаята на сина ми, където спят децата. Това е хол, никой не спи тук. Той е стрелял встрани, наляво, надясно, докато е разбрал, че е уцелил. Нямам думи. Това не е държава. Аз за година и половина 50 пъти съм ходил да обяснявам в полицията, че ни заплашват, те не ни обръщат никакво внимание“, каза още Върбанов.

Той е уведомил полицията за находката си, след което на място пристигнаха криминалисти, които започнаха оглед. Официалната позиция на ОД на МВР-Русе по случая е, че тече разследване и има образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари