След 9 години прекъсване Темелкова и Врачански отново са рамо до рамо

2

Актрисата Йоанна Темелкова се оказва ябълката на раздора за двама братя.

Всеки от тях иска да спечели сърцето ѝ. Това е само малка част от съдбата на героинята ѝ Лора в сериала на Нова тв “Братя”. И макар че тя на пръв поглед няма много общо с щастливо омъжената Темелкова, която е и майка на момченцето Филип, от малкия екран изглежда сякаш пресъздава образа с лекота, пише 24 часа. Героинята ѝ е в центъра на враждата между следователя Борис Донков, изигран от Калин Врачански, и бизнесмена Драгомир Донков, в чиято роля влиза Владимир Михайлов.

Лора е изключително богат персонаж, на който много рядко артист може да попадне и да изиграе. При нея има много неща - житейски драми, които за мен са любопитни за изследване. Надявам се да се справя с тази задача, защото никак не е лесна”, казва Темелкова, като благодари на сценаристите на продукцията, които са сред най-добрите професионалисти в криминалния жанр - Теодора Маркова, Невена Кертова, Александър Чобанов, Георги Иванов и Пламена Велковски.

Няма как да се подготвиш за такъв образ, ако нямаш житейски опит. Така че моят е цялата ми подготовка за ролята”, казва шеговито актрисата.

Братя” връща спомените ѝ от дебюта ѝ в театър “София” преди 9 години с постановката “Коварство и любов”. И тогава, и сега си партнира с Калин Врачански. За 9 години не се засичат отново на сцената, но киното ги събира.

Темелкова обаче не бяга от театъра. Напротив, след като завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, се включва в бургаската трупа “Адриана Будевска”, където участва в постановките “Жестоки игри”, “Балкански аристократи”, “Предградие” и др. На сцената в театър “София” излиза с пиесите “Ана Каренина”, “Олд Сейбрук и последният страстен любовник” и “Скачай”.

В киното, изглежда, все я влече към криминалните сериали

Преди да изиграе ролята на Лора в “Братя”, Темелкова влезе в образа на дъщерята на мафиота Джаро в “Под прикритие” - Ния Туджарова. Двете героини нямат много общо помежду си, освен че стават любимки на зрителите. 

Темелкова много добре се сработва с актрисата Искра Донова.
СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА

Темелкова много добре се сработва с актрисата Искра Донова. СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА

Братя” не само връща актрисата към дебюта ѝ в театър “София”, но и за първи път я среща професионално с някои талантливи актьори, сред които е и Искра Донова. “Ние се познаваме от доста години, но никога не бяхме работили заедно и съм много щастлива, че имам възможност да съм с тази фурия. Тя е уникална и като актриса, и като човек, и като жена”, казва Темелкова.

 

 

Темелкова със сина си Филип

Темелкова със сина си Филип

Синът ѝ Филип не я е виждал в образа на Лора, защото актрисата и съпругът ѝ Мартин Гяуров го слагат да спи към 21,00 ч, а сериалът се излъчва всеки делничен ден от 22,30 ч.

Има си стриктен режим. Още е малък, за да му пускам неща, в които участваме аз или баща му. Разказвам му за театъра, за това къде работя, но той още не може да разбере.

Предстои да ходим скоро на куклен театър и лека-полека ще го запозная с нашата работа. Гледам да съм малко по-внимателна, защото той е много емоционален и експанзивен. Не искам рязко да му предложа нещо, което може да не му хареса и да не иска да стъпи повече в театъра.

Затова подготвям много отдалече нещата”, разказва Темелкова. А малкият Филип в потомък на талантливи артисти. Не само, че родителите му са популярни актьори, но и негов прадядо е оперният певец Николай Гяуров.

Снимките на “Братя” започнали на 6 юли, като екипът спазвал всички мерки за предпазване от коронавирус на терен.

От актьорска гледна точка не е трудно, защото и да искаме, не можем да слагаме маски постоянно. Екипът обаче спазва всички мерки, за което съм им много благодарна”, казва с признателност Темелкова.

Самата тя също е взела мерки, за да предпази колегите си. Макар в кадър да не може да носи маска, избягва да общува лице в лице със странични хора. “Не искам да излагам екипа на риск. Това е, което мога да направя. Длъжни сме да бъдем отговорни”, смята актрисата.

Няма как професионалистът у нея да издаде какво предстои в следващите епизоди на сериала. Това, което вече е заснела обаче, подсказва, че героинята ѝ Лора тепърва ще попада в още по-интересни ситуации.

Какви са те, пази в тайна дори от майка си.

Тя се обадила на актрисата и някак небрежно попитала:“Я ми кажи какво става”

Темелкова обаче не продумала. “Искам да ѝ е интересно”, обяснява тя. 

Актрисата заедно със съпруга си Мартин Гяуров

Актрисата заедно със съпруга си Мартин Гяуров

 

Актрисата откри есенния си театрален сезон преди няколко седмици с представление в Стара Загора. Преди да излезе на сцената, се притеснявала от това, което ще види. Като всеки артист и тя е много емоционална, а е свикнала да гледа салоните пълни. Сега зрителите обаче трябва да седят през място и да носят предпазна маска. Темелкова осъзнава, че много хора избягват театъра от страх от COVID-19. Затова е и благодарна на всички, които все още продължават да посещават салоните.

За плановете ми за другите представления ме е страх да разкажа, защото последния път, като ги споделих, дойде коронавирусът- смее се Темелкова. Чакам да минат тези месеци - октомври и ноември, за да видя как ще се развият нещата.”

Тя подготвяше детска пиеса заедно с Мирена Кирезова. “За съжаление, трябваше да върнем проекта към общината, защото го спечелихме по програма “Култура”. Да го реализираме до края на декември, в тази ситуация е невъзможно”, казва актрисата. Не зачерква, а само отлага плановете си за догодина.

Като майка знае колко е важно да се възпита любов към театъра именно у малките деца, на които тепърва им предстои да станат редовни зрители.

Работата ни е доста отговорна с това представление. Спомням си даже на първата среща, която имахме с екипа, им казах: “Правило номер едно: Не лъжем децата”, смее се Темелкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари