След 50 години полезните изкопаеми изчезват от земята

1
Прогнозата е на китайски учен
Прогнозата е на китайски учен

Прогнозата е на китайски учен

Си Кикун, президент на Южния технологичен университет на Китай и член на Китайската академия на науките, прогнозира кога на Земята ще свършат изкопаемите горива.

Според изчисленията на учения, на които се позовава публикация на Fxbus,  цитирани от TechNews полезните изкопаеми на нашата планета ще изчезнат само след 50 години. Данните бяха изнесени по време на Китайския форум за развитие 2021.

Наред с други неща, Кикун казва, че през последните 250 години на Земята се наблюдава бърз растеж на добива на полезни изкопаеми като източник на енергия. Това, както и темповете на развитие на световната икономика, могат да доведат до изчерпване на въглеводородните ресурси още през следващите 50 години.

В същото време човечеството все още има възможност да коригира ситуацията. Това включва замяна на традиционно използваните изкопаеми горива с алтернативни източници на енергия.

По-специално, отбелязва Си Кикун, трябва да се използва слънчева енергия, която е почти невъзможно да се изчерпи. Също така си струва да се обмисли замяната на въглищата и природния газ с водородно гориво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари