След 12 минути клинична смърт малката Бела се подобрява

21
Тя вече обори всички лекарски прогнози и има реални шансове за възстановяване
Тя вече обори всички лекарски прогнози и има реални шансове за възстановяване

Състоянието на малката Бела от Русе се подобрява.

Това става ясно, от публикация в групата "Живот за мъничката Бела", в която родителите на момиченцето споделят добрите новини.

Dunavmost.com припомня, че Бела получи мозъчни усложнения, породени от covid инфекция и спиране на сърцето, като в момента се лекува в Турция с помощта на дарителска кампания и много хора с добри сърца.

Ето какво точно гласи последната информация за детето:

"Здравейте, благодарим за подкрепата.

Отдавна не сме споделяли информация за състоянието на Бела.

Това е така, защото възстановителният период след операцията беше дълъг и много тежък, временно бяха стопирани всички терапии.

На 08.06 в болница LIV Istanbul се осъществи третата трансплантация на стволови клетки. Процедурата беше извършена под пълна упойка, тъй като е инвазивна. Предвиждат се трансплантации на стволови клетки в следващите няколко месеца.

Бела премина през множество прегледи и изследвания, които показаха чудесни резултати.

Сърце, бели дробове, бъбреци напълно възстановени.

Борим се с всички възможни средства Бела да преодолее последствията за централната нервна система от тези 12 минути клинична смърт, които настъпиха след като тя внезапно почина на детската площадка на 12.05.2021 и беше успешно реанимирана.

Състоянието на Бела се следи стриктно от невролог, кардиолог, нефролог, гастроентеролог, неврохирург.

Очакваме от 23.06 стартирането на възстановителни терапии в два специализирани центъра, освен това Бела прави ежедневно процедури в хипербарна камера, laser light therapy и много други.

Миналата година по това време тя беше в интензивно отделение с отказващи органи, днес (въпреки тежката операция през която премина преди 2 месеца) отново я изправят и стъпва на крачета като успява да се задържи със сравнително малко подкрепа от терапевтите, освен това Бела е много емоционална и започва да се храни.

Тя вече обори всички лекарски прогнози и има реални шансове за възстановяване.

От деня на нейното транспортиране в Истанбул до момента не сме се връщали в България и на този етап не можем и да рискуваме да го направим.....на турските лекари им отне почти 5 месеца за да я стабилизират и да излезе от болнична среда за да започне реална борба за възстановяване, а това за съжаление е нещо невъзможно в България.

Благодарим на SAP LABS Bulgaria, които са с нас от самото начало, благодарим на всички, които поемат инициатива и дават шанс на Бела.

До момента към турските болници са заплатени над 150 000 евро, всички средства от дарителската сметка се използват за покриване на разходите по лечението.

Всички разходи по престоят ни в Истанбул заплащат нашите родители с лични средства.

Благодарим ви, че сте до нас! Без вас, нашето слънчице нямаше да има шанс!

Пожелаваме ви да сте здрави!"

Качвам и снимки на прекрасната ни Бела ,както и фактури с преводните нареждания към тях.

Бъдете здрави и благословени, Земни Ангели!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Angel Kinanov
    Дайте пак дарителската сметка, явно имат нужда от още помощ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари