Слънчево време с температури до 14 градуса

0
Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб до умерен
Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб до умерен Снимка: iStock/Getty Images

Днес ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб до умерен.

Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца; след обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с повече облаци в сутрешните часове. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър; сутринта ще е от северозапад, като до вечерта постепенно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

В петък облачността отново ще се увеличи и към обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, а до вечерта ще обхванат и Централна България. Дневните температури в западните райони ще са от 4° до 8°, в източните, където през деня ще духа до умерен югозападен вятър и ще е без валежи, ще достигат до 12°-14°. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, временно ще се усили и във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана дъждът за кратко ще премине в сняг.

В събота валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а от запад след обяд и облачността ще започне да се разкъсва. През нощта срещу неделя и вятърът ще отслабне. Температурите ще останат по-високи от обичайните за периода, въпреки че слабо ще се понижат. В неделя вероятността за валежи е малка, чувствително ще се затопли. Ще преобладава слънчево време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари