Скъсаха цял клас на матура в Карлово

10
Изпитът е втора матура по специален предмет и нито един от тийнеджърите не е успял да я вземе.
Изпитът е втора матура по специален предмет и нито един от тийнеджърите не е успял да я вземе. Снимка: БГНЕС

Целият 12 А клас от ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово е скъсан на Държавен изпит за придобиване на професионална квалификация

Това съобщи Подбалкански новинар след оплакване на възмутени и ядосани родители. Изпитът е втора матура по специален предмет. Нито един от тийнеджърите не е успял да я вземе.

Въпросът на родителите е след като цял един випуск не е покрил нормативите, този преподавател на какво основание е вземал заплата, за да си свърши работата и да научи и подготви. При под 30% успеваемост на клас редно ли е въпросният г-н Колев, който преподава по специалния предмет да взима заплата, след като не е подготвил учениците си.

По този начин децата не могат да вземат диплома и да кандидатстват в университети. А и има и такива ученици, които вече са приети на предварителна изпитна сесия в различни висши училища, притеснени са родителите.

Те са сезирали Министерството на образованието и очакват проверка от Регионалния инспекторат по казуса.

Родители се оплакаха, че от както директорът Таньо Топалски е в болнични, в училището цари пълна анархия и единственият, който мисли за училището и неговият имидж е класният ръководител на 12 А Цвятко Начев.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    до 14
    Ако не си с инсулт означава, че си отчайващо прост и неграмотен.
  • -1
    15
    Хайде, хайде
    Нищо им няма на днешните деца. По-талантливи са в прогресия от нас. Това, че Муньо настоява да го научи как се копае с мотика, че "да го научи на труд", пък хлапето за час-два програмира машина, която да свърши тая работа, Муньо няма как да го разбере. Муньо си знае мотиката.
  • 1
    14
    явно толкова знаят
    нищо личнп ама тия ученици как така ги слъсаха мали всочло си знаят ..или май са по тъпи даже от тъпите си родители
  • 3
    13
    Brum
    Бъдещето на учениците е в тяхни ръце. Всички сме били ученици. Ако те са се събуждали сутрин с мисълта в кое кафене да ходят и от къде да вземат пари за цигари и алкохол а следобят са мислили в коя градинка ще киснат довечера до 12, то това си е изцяло техен проблем и никой не им е вимновен. В крайна сметка държавата се нуждае и от чистачки и пазачи за строителни обекти.
  • -1
    12
    Заинтригуван
    Има и още един въпрос към министерството " Защо за матурата по Бг са нужни 30 точки за тройка, а за професионалното за тройка се искат 50 точки ? " Нали и двете са матури , не би ли трябвало точките да са еднакви???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари