Скандал в САЩ: Тръмп притиска държавен служител „да му намери гласове“

0
„Просто искам да намеря 11 780 гласа, защото спечелихме щата. И честно казано, това трябва да стане много бързо“, казва в записа Тръмп
„Просто искам да намеря 11 780 гласа, защото спечелихме щата. И честно казано, това трябва да стане много бързо“, казва в записа Тръмп Видео: bTV

Запис на телефонен разговор между Тръмп и щатския секретар на Джорджия беше разпространен от вестник "Вашингтон пост"

Скандал избухна в Съединените щати, след като президентът Доналд Тръмп е записан да притиска висш държавен служител в Джорджия да "намери" достатъчно гласове, за да преобърне изборния резултат". Телефонният разговор беше разкрит от вестник "Вашингтон пост", посочва bTV.

По време на едночасовия разговор с щатския секретар на Джорджия, Тръмп е заплашил партийния си колега, че поема "голям риск" и че може да е виновен за престъпление, ако не действа срещу "изборната измама".

Тръмп загуби за малко Джорджия на изборите на 3 ноември. Демократът Джо Байдън победи с около 12 хиляди гласа. Резултатите там бяха броени два пъти, а въпреки твърденията на Тръмп няма доказателства за изборна измама.

„Просто искам да намеря 11 780 гласа, защото спечелихме щата. И честно казано, това трябва да стане много бързо“, казва в записа Тръмп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари