Синът на Наталия Кръстева става лидер на ГЕРБ в Русе?

2
За мястото на Пламен Нунев се спрягат имената на Десислава Атанасова, Бедрос Бехливанян и Алисе Муртезова
За мястото на Пламен Нунев се спрягат имената на Десислава Атанасова, Бедрос Бехливанян и Алисе Муртезова Снимка: в. "Бряг"

21 годишен студент оглавява областната структура на ГЕРБ в Русе?

Областната организация на ГЕРБ в Русе влиза в предизборната надпревара на 11 юли с още неизбран председател на мястото на досегашния координатор Пламен Нунев. Затова през последните дни, включително по празниците, рулетката с предполагаемите имена се върти усилено, пише БРЯГНЮЗ.

По традиция се спряга името на общинския председател Бедрос Пехливанян – шеф на групата съветници на ГЕРБ в Общинския съвет. Още един общински съветник - Стоян Христов, бе споменат сред възможните претенденти. Той е директор на звено „Пристанище“ – Русе и оглавява комисията по екология в Общинския съвет.

За поста се завъртя и името на Алисе Муртезова, административен директор на болници "Медика", която обаче отрече да има интереси в тази насока. Тя бе много успешен общински съветник до началото на 45-тото НС, когато влезе в парламента на мястото на изпълняващия все още длъжността министър в оставка Красен Кралев, с което по закон загуби мястото си в Общинския съвет.

Изненадващо изплува и името на добре познатият кадър на ГЕРБ, депутатката Десислава Атанасова – бивш министър на здравеопазването, председател на групата депутати на ГЕРБ в последното 45-Народно събрание. В първия си мандат тя бе депутат от Русе, а след това влезе в парламента от Монтана и Разград. "Водят се такива разговори с мен, но още нищо не е решено", съобщи самата тя за БРЯГНЮЗ преди дни.

Изненадващо в последните дни се заговори, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София оглежда за най-високия партиен пост в Русе кандидатурата на младия Георги Кръстев – председател на младежката структура на партията в крайдунавския град. Момчето е на 21 години, третокурсник по специалността „Право“ в Русенския университет. Кръстев е син на бившият заместник-кмет Наталия Кръстева от управлението на Пламен Стоилов, която изненадващо се раздели с него в края на мандата му, в навечерието на последните кметски избори и сега е общински съветник.

Георги Кръстев е завършил Математическата гимназия в Русе. През 2020 година е номиниран от Юридическия факултет за „Студент на годината“, избран е за участие в програмата „Млади политици на изборни длъжности“ на Европейския комитет на регионите. Активен спортист, сребърен медалист по плуване в летните университетски спортни игри през 2020 г.

Той бе предпоследен в листата на ГЕРБ за 45-тото НС, с което стана известен като най-младия кандидат за депутат в Русе.

БРЯГНЮЗ откри Георги на лекции в университета. На въпроса предлаган ли му е поста областен координатор, той отказа коментар преди да е взето решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари