Симона Лулеова е потърсила помощ от колега, за да я измъкне

0
Бившият мъж на полицайката е направил опит да осуети проверката
Бившият мъж на полицайката е направил опит да осуети проверката Снимка: БНТ

Бившият мъж на полицайката е направил опит да осуети проверката

25-годишната полицайка от столичното Седмо РУ Симона Лулеова, която миналата събота бе спипана с близо половин кило марихуана, е търсила помощ от приятел, за да я измъкне, пише „Телеграф“.

По време на проверка край Разлог тя се обаждала на неин колега полицай, който да ѝ съдейства.

След като разбрала от него за какво са я спрели, тя моментално извикала бившия си мъж, с което се опитала да осуети проверката. Това обаче само временно затруднило полицаите, които действали в рамките на спецакция срещу наркотиците, но така и не успяла да се измъкне. Независимо че показала и служебната си полицейска карта, колегите ѝ от Разлог не се трогнали, а започнали щателно претърсване на управлявания от нея „Фолксваген Голф“. Тогава в резервната гума на автомобила ѝ е намерен пакет с 478 г канабис. Симона е от близкото до Разлог село Баня и е дъщеря на бившия полицай Иван Лулеов, който преди 10 години гръмна крадец и бе съден. Според прокуратурата са събрани достатъчно доказателства, че младата служителка на МВР е знаела какво превозва. Колегите ѝ откриват черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, където се намира резервната гума. В него са поставени два по-малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагира на канабис.

Мерки

Майка ѝ Елена и сестра ѝ Силвия са категорични, че наркотикът е подхвърлен умишлено. Двете жени твърдят, че автомобилът е семеен и не се ползва единствено от полицайката. "Това, което беше в колата на сестра ми, е подхвърлено. Ако миналата седмица се бяха взели мерки срещу хората, които пребиха брат ми, с по 30 висящи дела, сега нямаше да сме тук. Още преди да отидем да пуснем жалбата с брат ми много хора дойдоха и ми казаха, че ще имаме проблеми", това коментира сестрата на Симона - Силвия Лулеова, веднага след като Районният съд в Разлог заседава по мярката за неотклонение. Дни преди да намерят наркотици в колата братът на Симона е бил пребит в местна дискотека и сега е настанен за лечение в „Пирогов“. Независимо от това съдът в Разлог определи на 31 януари най-тежката мярка „задържане под стража”. Според магистратите е налице реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество - предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице и реална опасност тя да извърши друго престъпление.

Жалба

Очаква се идния вторник Симона Лулеова да обжалва мярката си пред Благоевградския окръжен съд. Обвинението, което ѝ е повдигнато за притежание на високорискови наркотични вещества, се наказва с 1 до 6 години затвор и глоба от 2000 до 10 000 лева. Пред съда в Разлог Симона сподели, че иска да бъде пусната под парична гаранция, за да може да полага грижи за своята 5-годишна дъщеря и да учи за държавен изпит, тъй като е студентка по право. Тя се появи в съдебната сграда в Разлог два часа преди заседанието, облечена в червен суитшърт, на главата си носеше качулка и отказа да коментира пред очакващите я журналисти случилото се. Защитата ѝ смята, че няма неоспорими доказателства, че Симона е знаела за канабиса в колата.

История

Семейството е добре познато в Разлог. Бащата на Силвия е дългогодишен полицай, който стана медийно известен през 2013 г., след като гръмна крадец по време на работа. Той бе подсъдим, че на 23 март 2013 г., около 23:30 часа, на 1 км от жп гара „Генерал Ковачев" причинява по непредпазливост смъртта на Николай Иванов. Полицаят използва оръжие при изпълнение на служебните си задължения в качеството си на старши полицай в група „Охрана на обществения ред", сектор „Охранителна полиция" на РУ „Транспортна полиция" - Пловдив. Преди инцидента Лулеов получава сигнал, че се извършва кражба на кабели в района на жп гарата край разложкото село Баня. Полицаят, който живее в селището, пристига на място, където заварва двама мъже от ромски произход. При опит да ги задържи единият от крадците тръгва с брадва срещу Лулеов. Униформеният вади служебния си пистолет и стреля. Улучва апаша в шията със стоппатрон, което води до смъртта му. Година по-късно обвинението срещу него бе променено – причинена смърт по непредпазливост в условията на неизбежна отбрана. Окончателното решение на ВКС е от 2017 г., с което Лулеов е оневинен. След оправдателната присъда Лулеов заведе дело срещу прокуратурата заради претърпени неимуществени вреди вследствие на неоснователно повдигнатото обвинение. Заради изживените притеснения съдът постанови да бъде обезщетен с 15 000 лв. Сестрата на полицайката - Силвия, също попадна в медиите. През 2020 г. младата жена бе жестоко пребита от ревнив травестит пред блока ѝ в София. Оказа се, че мъжът в женски дрехи ревнувал тогавашното ѝ гадже. Причакал я и я смлатил здравата, почти обезобразявайки я.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари