Швеция удължава забрана за продажба на алкохол

0
Мярката за забрана за продажба на алкохол след 20.00 ч. ще продължи до края на февруари
Мярката за забрана за продажба на алкохол след 20.00 ч. ще продължи до края на февруари

Швеция постепенно затегна противоепидемичните си мерки

Шведското правителство обяви, че продължава до края на февруари срока на забраната за продажба на алкохол след 20:00 ч. като противоепидемична мярка, предаде ДПА и БТА.

Въпреки продължаването на мярката до края на месеца се предвижда от 1 март ресторантите и баровете да могат да започнат да продават алкохол с два часа повече, до 22:00 ч. Този режим може да остане в сила до 11 април, но може да отпадне и по-рано, ако заболеваемостта намалее.

Правителството обаче предупреди, че ако епидемичната обстановка не се подобри или се влоши, срокът на забраната за продажбата на алкохол може да бъде продължен и с още.

Друга нова противоепидемична мярка - която ще влезе в сила от неделя - има за цел да намали броя на пътниците във влаковете и автобусите, пътуващи на дълги разстояния.

По направления на по-далеч от 150 км превозвачите няма да имат право да продават повече от половината налични места. Изключение е предвидено за вече закупените билети.

Томас Енерут, министър на инфраструктурата, заяви, че тази мярка се очаква да бъде в сила от 14 февруари до 31 май и да намали пътуванията и струпванията на хора в зимните курорти и през предстоящите великденски празници.

Швеция постепенно затегна противоепидемичните си мерки. Правителството, което получи временни извънредни правомощия за борба с коронавирусната епидемия, например също така ограничи позволения брой за събиране на хора на осем души.

Притесненията на властите са свързани с новите щамове на коронавируса, които са значително по-заразни.

Междувременно Агенцията по общественото здраве съобщи, че от началото на пандемията Швеция (чието население е 10,3 милиона души) е регистрирала около 608 400 заразявания и 12 428 смъртни случая, свързани с коронавируса. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари