Що за човек си щом с лекота прегазваш животно в центъра на Русе?!

3

Една история от улиците на Русе разбуни социалните мрежи 

Става въпрос за пост на един млад човек, станал неволен свидетел на брутална жестокост към малко коте в центъра на града. 

Ето и целия разказ на момчето, който публикуваме без редакторска намеса: 

"Тази вечер (27.01) около 19:25 се бях запътил към вкъщи, когато се оказах изправен пред гледка, която от необяснима премина в трагична и обратно. Докато карах по улица "Църковна Независимост" зад Съдебната Палата, видях нещо черно да подскача по пътното платно. Първоначално предположих, че може да е найлонова торбичка духната от вятъра, но, когато се приближих, установих, че това всъщност беше котенце - очевидно блъснато от кола непосредствено преди да се появя. Горкото същество се гърчеше и мяташе във въздуха от навярно неописуема агония. Моментално отбих и паркирах колата с идеята да го закарам до най-близката ветеринарна клиника. Бях на половин метър от него, когато следващата кола без капка колебание го прегази още веднъж - този път фатално. Може би две минути стоях по средата на платното, опитвайки се да проумея какво се бе случило току-що пред очите ми. Опитах да сигнализирам на втората кола за случилото се сякаш напразно се надявах на някакво рационално обяснение макар и да знаех точно какво се бе случило. Две коли, поправка, двама представители на човешкия вид, за да не виним превозното средство, последователно прегазиха това невинно същество и, осъзнавайки постъпката си, просто си продължиха по пътя (не дай си Боже да изпуснат новия епизод на "Фермата" или аналогична деградираща мозъка помия).

Случва се животно да изскочи на пътя и да няма време за реакция. Макар и скоростта, с която се предполага, че трябва да кара човек по тъмно в тясна уличка в центъра на Русе да не предразполага за подобни инциденти, случва се. Длъжни сме да го оставим като възможност при липса на доказателства сочещи другояче. Но въпросът ми към Вас е следният. Редно ли е при такава ситуация да продължим вечерта си все едно нищо не се е случило и да оставим безпомощно животно да се гърчи на пътя като смет или по-скоро бихте казали, че един нормален, считащ себе си за морален човек би изпитал поне капка вина и съчувствие?

Ако разполагате с камери в близост, които потенциално биха обхващали долупосочения адрес или района около него, Ви моля да прегледате периода около 19:25 и, ако решите, можете да публикувате снимки / клипчета като коментар на този пост. А могат и драгите съграждани сами да поемат отговорност/вина за случилото се, ако четат това.

Всячески се опитвам да вярвам, че повечето хора са добри, но реалността ежедневно се опитва да ме убеди в противното. Избягвам да правя подобни публикации, но някои неща не могат да се оправят ако бъдат постоянно пренебрегвани."

Симеон Стефанов, фейсбук група Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Марияна
    А ти в съчувствие и ваксини.
  • 3
    9
    хахаха
    Марияно, умри в лайна.
  • 0
    8
    Марияна
    Момче, смени това което взимаш. Какви трябва да направят шофьорите в тази ситуация? Са слязат да поръчат траурен венец? Хората имат животи, имат семейства да хранят, ипотеки да плащат. Това, че ти можеш да си позволиш от нещо такова да правиш трагедия, показва колко си готов за живота. Иначе всички можем като теб да си пльосваме представите за драма, но сме заети да се справяме с живота. Иначе жалко за животинчето, но трябва да се работи за това да няма улични котки и да се кастрират. Може да се запишеш доброволец.
  • 1
    7
    Цвети
    Жалко за милото животинче... Много жалко😢 Когато Господ е създал животните, може би е искал да подложи хората на тест... Да провери тяхната човечност, доброта...да ги направи по-смирени, по-добри, да оцени егото им... Ясно... Много малко от хората са Човеци !!! Жалко за доброто същество😢😢 И знаете ли , че котките в много отношения са по-добри и по умни от хората...???
  • 0
    6
    Минчо
    Наистина, учудвам се от подобни експликации. Има 1432 възможности. Водачите да не са го видели, на водачите да не им пука в такава степен, и? Ловим риба, ядем животински продукти, които са очевидно добити, чрез умъртвяване на животно. Убиването си е убиване, по какъвто и да е начин. Това се случва ежедневно и ще продължава да се случва доста след като нас няма да ни има. Неприятна ситуация, но пък не е някаква невиждана трагедия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари