Ще се явят ли ПП и ДБ заедно на изборите?

0
Ние твърдо няма да се включим в коалиция с ГЕРБ и ДПС, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ"
Ние твърдо няма да се включим в коалиция с ГЕРБ и ДПС, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" Снимка: БНТ

Продължават преговорите за съвместно явяване на изборите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

Това обявиха Кирил Петков и Ивайло Мирчев. Очакванията им са, ако се явят заедно на вота, да получат мнозинство, което да им позволи да управляват самостоятелно, предава БНТ.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" обаче намекна, че най-вероятно двете партии ще имат нужда от подкрепата им следи изборите, за да управляват пълноценно. От "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" запазват позицията си да не се коалират с ГЕРБ.

"Докато Борисов управлява ГЕРБ ние не можем да направим каквото и да е коалиция с ГЕРБ, точка", заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

С "Демократична България", това което ние правим е много важно. Миналият път не ни достигнаха четири депутата за да имаме 121 независими депутати, този път трябва да имаме четири депутата от другата страна, от хората които могат да взимат сами решение без задкулисие.

"Мисля, че сме длъжни да покажем на хората една антикорупционна коалиция, да не ги делим, за да могат те да гласуват за ясен политически субект, който ще бъде безспорно номер едно на изборите и ще победи герб и тогава въпросът, кой ще бъде първи няма да стои. Длъжни сме да го покажем, защото моментът е исторически е важен за страната", допълни Иво Мирчев от "Демократична България".

"Ние твърдо няма да се включим в коалиция с ГЕРБ и ДПС, това е. "Продължаваме промяната" след изборите се надяваме да се направят някакви изводи както ние си направихме след предния парламент и бяхме как да кажа, доста по-смирени, по практично настроени. Продължаваме промяната като минат изборите и им се наложи да работят със същите тези хора, защото те развалиха тази коалиция, надявам се да са си направили съответните изводи", каза още Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари