Ще поскъпнат ли тарифите на такситата в страната?

1
Предложението е първоначалната такса да стане три пъти по-висока от цената за километър пробег
Предложението е първоначалната такса да стане три пъти по-висока от цената за километър пробег Видео: NOVA

Таксиметровият бранш иска по-високи цени в цялата страна. Предложението е първоначалната такса да стане три пъти по-висока от цената за километър пробег. В момента то е на етап обсъждане в Министерството на транспорта.

В Пловдив аргументите за вдигане на първоначалната такса на такситата са повече от тепетата.

Гражданските и данъците се вдигнаха. Затова трябва да има промяна в цената на услугата”, смята Петър Кушев, шофьор на такси, предава NOVA.

„Не мисля, че ще има отлив на клиенти, тъй като който си пътува с такси пак ще ползва, напротив ще се подобри услугата и всички ще бъдат доволни”, каза Иван Мачкърски.

Клиентът Димитър Дживизов обаче би се отказал да се качва на такси, ако цената се вдигне толкова много. „Не бих ползвал услугата, когато се увеличат цените. Всеки има право да иска нещо, а вече дали ще им го дадат не се знае”, поясни той.

В малки градове като Монтана аргументът на бранша, че високата първоначална такса ще мотивира шофьорите да качват клиенти за кратки курсове – не важи.  Така мислят и на стоянката в Шумен. Първоначално се подсмихват на идеята за по-висока такса.

Нулева ще бъде първата сума, защото никой няма да се вози. Това може да го измислят в София, Пловдив, Варна, но не и в Шумен. В момента с вдигнатите цени средният курс е 2.00-2.50 лв.”, поясни шофьорът Пламен Петров.

Всяка местна власт ще разглежда решенията на работната група в транспортното министерство. Диалогът с бранша вече е започнал, а една от крайните му цели е и да бъдат ограничени  нерегламентираните превози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари