Ще остане ли Община Русе само с двама заместник кмета?

0
Русенци се питаме, ще уволни ли кметът и Иван Григоров, за да остане лоялен към Бойко Борисов
Русенци се питаме, ще уволни ли кметът и Иван Григоров, за да остане лоялен към Бойко Борисов

Без да посочи мотиви за освобождаването му кметът на Русе Пламен Стоилов уволни зам. кмета по „Устройство на територията“  Димитър Наков. Заедно с него си тръгна уволнена и ръководителката на пресцентъра Мария Иванова. Пак без мотиви бе освободена от длъжността зам. кмет по екологията и комуналните дейности Наталия Кръстева.

На 19.09.2019 г., на заседание на Общински съвет – Русе, попитах кмета Пламен Стоилов по какви причини и с какви мотиви е уволнил заместниците си и получих лаконичен отговор, че действията му са били законосъобразни.

Пак на 19.09.2019 г. зам.-кметът по хуманитарните дейности Иван Григоров, който беше организационен секретар на общинската структура на ГЕРБ напусна партията и се вля в редиците на СДС. Причината била, както той сам декларира, несъгласието му със смяната на общинското ръководство на партията и издигането на Диана Иванова за кандидат-кмет на ГЕРБ, след като настоящият градоначалник Пламен Стоилов не получи подкрепата на партията за трети мандат.

Русенци се питаме, ще уволни ли кметът и този свой заместник, за да остане лоялен към премиера Бойко Борисов и неговата вътрешнопартийна политика или мълчаливо ще подкрепи Иван Григоров – организаторът на предизвикания в негова полза партиен бунт?! Останалите бунтари отдавна са наказани, като са отстранени от новата общинска листа на партияГЕРБ“! Може ли Община Русе да се управлява само с двама зам. кметове?!

Едно е ясно, кметът Пламен Стоилов въобще не е бил лоялен към русенци щом в този ресор, в продължение на 8 години, е назначил за зам.-кмет човек, който е инженер химик по образование, търговец на бира по призвание и земеделски производител по занятие. Но основната вина не е на Иван Григоров, който само яде нашия зелник, а на кмета Пламен Стоилов, който му дава тази възможност, влачейки си го 10 години като брошка на ревера, още от 2009 г. когато го беше предложил и назначил за зам.-областен управител на Област Русе.

Както казваше незабравимият Радой Ралин: „Не ме е страх от зам. кмета отговарящ за културата, а се плаша от културата на зам. кмета!“ А защо не и от цялата управленска култура на Пламен Стоилов и партияГЕРБ“?!  

МАРИЯН ДИМИТРОВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари