Щастлива развръзка за Никола Маринов от Русе и неговото стадо кози

10
Семейство от село Смирненски ги приюти
Семейство от село Смирненски ги приюти Снимка: БНТ

В края на миналата година ви разказахме история за изгубени кози, които се разхождат по русенските улици.

Продължи с разказ за нещастието на един човек, който спешно трябва да намери начин да премести стадото си, за да не бъде унищожено. И днес, благодарение на десетки подадени ръце, вече има щастлива развръзка за мъжа - има осигурен дом и подходящо място за отглеждане на неговите животни, информираха от БНТ.

Никола Маринов, заедно с козите си, живееше във вилна зона край Русе.

"Видяхме, че условията, при които се гледат животните, не са много добри, но разбрахме, че и той живее там", каза д-р Николай Ненов - началник отдел „Здравеопазване на животните" в ОДБХ-Русе.

След репортажа на националната телевизия много хора са се обадили с предложение да го приютят с животните заедно, добави инж. Иван Ласонин - директор на Областна дирекция по безопасност на храните Русе.

И така Никола Маринов вече е настанен при семейство в село Смирненски.

"Животните бяха транспортирани с лицензиран превоз, бяха настанени в съвсем отделно помещение, към момента са маркирани", обясни д-р Ненов.

Семейството има малко животновъдно стопанство. Сами потърсили ветеринарните служби, за да предложат помощ.

"Ние го видяхме по вашата телевизия. И ние имаме животни, и тъй решихме заедно да си помагаме. Затуй сме го прибрали човека", разказа Айсел Сатъева.

Никола Маринов, макар и да има сълзи в очите, казва, че е щастлив, че добри хора са му помогнали, за да не изгуби козите си нещо толкова важно за него.

"Печка имам, легло имам, условия има за козите", споделя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Пореден
    Хайде да сме малко по-смирени... Не виждам чак такава заплаха от страна на животните... Какво трябваше да последва - да ги убият и да оставят човека съвсем на дъното. За бедните хора и малкото, което имат, е целият им свят!
  • -4
    5
    до 2
    Защо не се пробваш да въдиш животинки, пуснати свободно до германски път? Ти някога бил ли си на цивилизовано място?:) Не ми отговаряй, очевидно е! Бъди здрав! Ако станеш и умен ще направиш услуга не само на себе си, но и на обществото.
  • -8
    4
    до 2
    А ти блъскал ли си котка, селянино? Козичката създава много по-големи щети защото е доста по-големичка. Ако въдя слонове и ги разхождам из квартала ти също ли ще си така загрижен? Пробвай се да мислиш.
  • 17
    3
    селянин
    Първата хубава новина за новата година.
  • 13
    2
    До русенец
    И по какъв начин козичките са застрашили живота ти,селянино??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари