Шофьорите в градския транспорт ни возят като "картофи"

3
Възмутената майка се оплака за грубо отношение на шофьор от градския транспорт в Русе
Възмутената майка се оплака за грубо отношение на шофьор от градския транспорт в Русе

Възмутената майка се оплака за грубо отношение на шофьор от градския транспорт в Русе

Жената споделя, че неприятната случка е станала на 17 март в Автобусна линия 28. Пътниците на автобуса също така се оплакват от карането на шофьора и лошото му отношение.

Представяме ви сигнала на жената, изпратен до Dunavmost.com, без редакторска намеса:

"Днес ми се наложи да ползвам услугите на градският транспорт, автобусна линия 28.

При качването шофьора започна да кара грубо, при което детето ми тръгна да пада и за да я хвана, тръгнах да падам и аз (с две чанти и ученическа раница в ръце...нормално..)... Удари се в седалката (по главата, в твърдите участъци на самата седалка), аз също... Нямаше свободно място да седне поне тя. Нямаше и желаещи да станат.. та през цялото време едва се удържахме на крака при това шофиране...

В един момент се освободи място за да седне детето, шофьора започна да вика по мен - "Вие няма ли да платите", казах "разбира се, че ще си платя", "КОГА??"... - "ми при слизането", то и как да стане при качването... После каза: "Теб повече няма и да те кача тука!"

Две спирки по-късно човек моли да спре на спирка по разградското, на която е задължително да спре... Почна пак "Айй, ай живо, че закъснявам!!!"
Последна спирка, слава богу и за нас.. сладкарница Милениум. Пак спира като поредния Шумахер на пътя, жени се лашкат и оплакват, как "все едно вози картофи"... и с право...

Моля вземете мерки за такива шофьори, не им е мястото в градския транспорт, да носят отговорност за много пътници.

Автобусна линия 28, 17 март, в 12:40 беше на последна спирка. Регистрационен номер Р 5559 или нещо такова... успях да погледна след слизането, но бързо изчезна... все пак закъснява човека... Дано не обърне някъде автобуса..."

Описаното в сигнала е неприемливо поведение от страна на шофьора и трябва да бъде незабавно действие от местните власти за решаване на проблема. Шофьорите трябва да бъдат обучени да се отнасят с уважение към пътниците и да карат с изключително внимание.

Местната власт в Русе трябва да предприеме мерки, за да гарантира, че шофьорите на градския транспорт са обучени да предоставят качествени услуги на гражданите и да работят с нужната отговорност, както и да предоставят удобство и безопасност на всички пътници.

Въпреки че сигналът е постъпил само от един пътник, не може да бъде пренебрегнат. Местната власт трябва да обърне внимание на този сигнал и да работи за подобряване на качеството на градския транспорт, за да гарантира, че гражданите могат да пътуват удобно и безопасно.

Надяваме се, че Община Русе ще предприеме необходимите мерки, за да подобри качеството на услугите на градския транспорт и да гарантира безопасността и удобството на всички пътници. В крайна сметка, градският транспорт е жизнено важен за мобилността и удобството на живота на гражданите и трябва да се грижим за него с подходящо внимание и грижа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Де да знам
    Преди години имах някакви идеи да "диферсифицирам" работата, че си загубих месец време да правя сметки и проучвания дали да кандидатствам за обслужване на градска линия ... ами, да ви кажа сметките не излизат. А сметките ги правих преди горивото да поскъпне. Та, радвайте се, че изобщо има градски транспорт. В момента се кара на издихания, че автобусчетата вече са изплатени - карат се до разпад и ще е до там. Забрави някой да се набута с кредит за автобуси, че търси шофьори, че придружаваща логистика и т.н. Единствено някакво общинско дружество с много сериозно финансиране би се справило ама то пък няма да има пари за заплати за дебеланите на ул. Котовск.
  • 4
    7
    Нафърфории до 5
    Да ги гонят ама все отлагат ли отлагат , контрол нулев само проформа и като няма санции за неспазване на разписание и лошо предоставена услуга тези копърки си правят каквото си искат !!!
  • 6
    6
    една
    Преди 2 месеца на 12та линия шофьора караше като ненормален не спираше на всяка спирка по "Липник" , на спирката на Петър Караминчев спря набързо ,слизаш в движение. Просто са под всякаква критика.
  • 9
    5
    Жертва
    Много арогантно се е държат по тия автобуси и карат ужасно!!! Да ги изгонят вече и да сменят автобусите
  • -5
    4
    Нафърфории
    Поредната незадоволена .... търсеща внимание , а в фейсбук, инстаграм и туитър писахте ли напоително уважаема , ако не сте пишете а и на Дж . БайДън се оплачете , защото градския транспорт се придвижва по асвалтирани пътища за да стигне навреме а не през окопи и траншеи като хубавия ни град РУСЕ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари