Прокуратурата предаде на съд шофьор, убил бебе в Русе

3
Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража
Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража Снимка: КИС 13

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, шофирал в пияно състояние и причинил смърт на едно лице и телесни повреди на още двама

Окръжна прокуратураРусе внесе в съда обвинителен акт срещу Д.Т. за това, че на 19.12.2019 г., в гр. Русе, при управление на лек автомобил „БМВ“, нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост причинил смърт на Д. Б. и средна телесна повреда на две лица – М.Т. и Т. Н., като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта – 2,44 промила, а деецът е управлявал без да има необходимата правоспособност и случаят е особено тежък -престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. чл. 343, ал. 3, пр. 1, пр. 3 и пр. 5, б. „б“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Обвиняемият е многократно осъждан. На 19.12.2019 г. заедно със съпругата си М.Т, дъщеря й Т.Н . и детето Д. Б. /негов внук/ отишли в дома на бащата на обвиняемия, където празнували имен ден.

Обвиняемият изпил около 300 мл. ракия. Въпреки това, когато си тръгнали настоял да не се ползва такси, а са приберат с колата. Обвиняемият започнал да шофира, въпреки че съзнавал, че не притежава правоспособност да управлява МПС и че е употребил алкохол. Движел се със скорост от 91,8 км./час и докато пътували М.Т. непрекъснато му казвала да намали скоростта. Въпреки това той не я послушал. В един момент изгубил управлението върху автомобила и се блъснал в носещата колона на моста на бул. „България“.

В резултат на пътнотранспортно произшествие, на пътниците в автомобила били причинени тежки травматични увреждания, а детето Д. Б./на 1 г. и 7 месеца/, въпреки оказаната му медицинска помощ, починало в болницата същата вечер.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото а разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари