Шофьор спи зад волана, докато се движи с близо 100 км/ч

2
Във видеото се вижда как шофьорът и неговият спътник си поспиват в движение
Във видеото се вижда как шофьорът и неговият спътник си поспиват в движение

В социалните мрежи се появи любопитно видео, което показва как шофьор на компанията "Тесла" спи зад волана на автомобила си, докато превозното средство продължава да се движи със скорост от над 90 км/ч.

Въпросното видео е заснето от случаен гражданин в щата Масачузетс.

Във видеото, което е с дължина от около 30 секунди, се вижда как шофьорът и неговият спътник си поспиват в движение. Въпреки че в конкретния случай става дума за превозно средство на автопилот, все още се изисква водачът да бъде нащрек при непредвидени обстоятелства, а заспиването зад волана е строго забранено, пише Novini.bg.

От компанията излязоха с официална декларация, в която обявиха видеото за монтаж и допълниха, че всички видове предпазни мерки по отношение на автомобилите им са взети и че ако в продължение на 30 секунди ръцете на водача не са върху волана, се активира предупреждение.

Американските власти все още не са установили самоличността на водача на автомобила, тъй като авторът на видеото нито се е свързвал с тях, нито е записал номера на колата, предадоха световните агенции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари