Шофьор с 3,26 промила катастрофира в Русе

1
Пияният шофьор се заби в паркиран Мерцедес
Пияният шофьор се заби в паркиран Мерцедес

Бързо производство е образувано срещу водач, допуснал ПТП в нетрезво състояние. 

На 12 юни около 18:05 часа екип на сектор "Пътна полиция" е бил изпратен на адрес в Русе – ул. "Проф. Саша Попов", след подаден сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие с материални щети. При пристигането на мястото униформените са установили лек автомобил с марка "Опел" с русенска регистрация, с водач на 61 г. На местопроизшествието е имало още двама човека – мъж и жена, които обяснили на полицаите, че при маневра назад опелът е ударил предния ляв калник и предната лява врата на паркиран лек автомобил "Мерцедес". 61-годишният водач бил във видимо нетрезво състояние и при проверка с техническо средство е измерена концентрация от 2,41 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение, във връзка с констатираната употреба на алкохол, който той отказал да подпише, което е било удостоверено с подпис на свидетеля. Съставен му е и акт за причиненото пътнотранспортно произшествие с материални щети, който водачът подписал без възражения, след което му е издаден талон за изследване в медицинско заведение, но той собственоръчно написал, че не приема показанията на техническото средство.

След като са му съставили необходимите документи, 61-годишният е отведен до УМБАЛ „Канев“, където се е съгласил медицинско лице да му вземе кръвна проба. При извършеното химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол е станало ясно, че в кръвта на водача е имало етилов алкохол в количество 3,26 промила.

По случая е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари