Шофьор с 19 акта уби човек на пътя

1
Един човек е загинал при катастрофа на пътя Ботевград-Врачеш снощи. Шофьорът, виновен за произшествието, седнал зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта
Един човек е загинал при катастрофа на пътя Ботевград-Врачеш снощи. Шофьорът, виновен за произшествието, седнал зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта Видео: БНТ

Има данни, че шофьорът - мъж на 42 години, е бил изключително агресивен на пътя

Един човек е загинал при катастрофа на пътя Ботевград-Врачеш снощи. Шофьорът, виновен за произшествието, седнал зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Има данни, че шофьорът - мъж на 42 години, е бил изключително агресивен на пътя, предава БНТ. Той има множество административнонаказателни актове по Закона за движение по пътищата. За последните няколко години три пъти е залавян да шофира с над 1 промила алкохол в кръвта. Има връчени 19 постановления за нарушения.

Мъжът ще бъде задържан за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София да му повдигне обвинение за пътнотранспортно произшествие и причиняване на смърт, както и искане за постоянното му задържане под стража. Шофьорът още не е разпитан официално като обвиняем.

Сигнал за инцидента е бил получен около 17.45 ч. вчера на телефон 112. Според информация от свидетели шофьорът предприел изпреварване, но загубил управление над автомобила. Колата се е завъртяла и се блъснала в дърво. Загиналият е на 44 години.

В хода на разследването са извършени множество следствени действия. След огледа на местопроизшествието е извършен оглед и на веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински експертизи. Разпитани са множество свидетели, които са дали подробности какво са правили двамата мъже през деня.

Назначени са и токсикологични експертизи, които да установят съдържанието на алкохол и наркотични вещества в кръвта на водача и пътника. Продължават процесуално-следствените действия по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари