Шофьор на камион: Стоим и чакаме като кучета на Дунав мост

2
Никой не казва защо стоим, всеки вдига ръце
Никой не казва защо стоим, всеки вдига ръце

Никой не казва защо стоим, всеки вдига ръце

Опашки от камиони продължават да чакат от двете страни от и към Мартен, за да преминат през граничния пункт Дунав мост при Русе. Изнервени шофьори на тежкотоварни автомобили коментират, че не мърдат повече от три часа и никой не им казва каква е причината.

Мехмед се е наредил на опашката от 2:00 часа сутринта. Стигнал е донякъде и от три часа не е мръднал. Графикът го подпира и ще се наложи да направи почивка веднага, след като мине границата. Така разтоварването ще остане за следващия ден, вместо да се извърши днес, предаде Русе Медиа.

Колегата му Красимир се стигнал до кръговото в 5:10 часа и до 9:00 часа е изминал само 500 метра, след което не мърда.

За шофьора Здравко Иванов най-възмутителното е не толкова чакането, колкото липсата на информация и отношението на институциите.

„Никой не ни дава обяснение какво става, защо става и защо стоим тук с часове. Наредил съм се на опашката в 2:35 сутринта, тук бях в 5:30 часа, в 5:45 часа ме сложиха на рентген, който отне над час и 15 минути. Оттогава не съм мърдал – от 6 без 20 сутринта. И никой не ни дава обяснение. Когото да попитаме, всеки вдига ръце. Едни казват системата забила в Румъния, други казват друго. Нямаме си на идея за какво става въпрос. Това просто е безбожно да продължава тук на тази граница“, казва той.

Както съобщихме, проблемът е в авария на електрозахранването на граничния пункт в Гюргево, а без ток камионите не могат да минат през кантарите. Затова се пропускат само леки автомобили и автобуси, а екипи в Гюргево работят по отстраняване на аварията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    ШОФЬОР НА КАМИОН
    Това българските шофьори не го правят само Украйнци Турци Румънци и подобни затварят лявата лента.
  • -2
    6
    18
    Да седятсе, не ми дреме. Уж все те били за оплакване. А хората че не могат да минат от тях, защото затварят платното, не ги мислим. А че спират където им падне, не е важно. А че не спазват никакви правила за движение .... айде. Мухлясвайте в кабините ..
  • 6
    5
    гражданин
    В България работят само и единствено кардинални решения - в този случай това е Шенген (или двустранно споразумение между България и Румъния за безгранично преминаване на границата).
  • 4
    4
    ШОФЬОР НА КАТАФАЛКА
    От както стана това задръстане там, не можем да смогнем с работата, моля направете нещо. Труповете се нижат един след друг.
  • 9
    3
    ШОФЬОР НА КАМИОН
    Възможно най големите циг@ни са Румънците те задръстват моста с камиони по 10 пъти на ден те искат да съборят моста уникални циг@ни такива циг@ни като тях и в циганската махала няма вход Румъния на терминала за камиони от 6 гишета за паспорти и лични карти само 1 гише работи от 6 гишета за документи на товарите само 1 гише работи и от 4 кантара само 2 кантара работят а някой път е дори само 1 кантар но откъм българска страна вход Русе от Румъния не е розова картината на тир терминала в Русе от 6 гишета за паспорти и лични карти нарочно само 1 гише работи когато има опашка с тирове в Русе изцяло румънците са виновни когато в Гюргево има посока Русе опашка от тирове българите са виновни.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари