Шест пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за ден в Русе

0
През последното денонощие няма починали от коронавирус
През последното денонощие няма починали от коронавирус Снимка: iStock / Getty Images

Близо шест пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за изминалото денонощие отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско.

Новите случаи са 24, а излекуваните 140. 21 от заразените за последните 24 часа са от община Русе. По един заболял през изминалото денонощие има във Ветово, Иваново и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Бяла, Две могили и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13908, а преболедувалите 12320. Активните случаи са 733. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 238, като 46 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 154, от които 10 са за интензивни грижи.

За последното денонощие няма починали от коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 855, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 489 от тях са мъже, 366 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са Разград и Силистра – по пет.

До момента в областта са извършени 26485 имунизации, като повторна доза са получили 9211 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 1006 ваксини. 727 от тях са втори прием. Други 279 лица през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция.

Припомняме, че и през днешния ден продължават „зелените коридори“ в Русе за имунизация срещу COVID-19. Без предварително записване на час ваксини ще се поставят в два специализирани имунизационни кабинета. В Университетска болница „Медика“ имунизации ще се правят в изнесен пункт пред ДКЦ – 2 от 8.30 до 16.30 часа, а в белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 7.30 до 16.00 часа. Навсякъде има осигурен избор между иРНК и векторна ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари