Шест неустоими рецепти за топли салати

1
Не са трудни за приготвяне, не отнемат много време, а гарантираме, че ще се превърнат в част от любимите ви храни
Не са трудни за приготвяне, не отнемат много време, а гарантираме, че ще се превърнат в част от любимите ви храни Снимка: Lidl.bg

Опитайте телешко по азиатски, ечемик с кисели краставички и още няколко вкусотии

Ако искате да изпробвате нещо различно и същевременно леко, но не знаете откъде да почерпите идеи и да се развихрите в кухнята, днес сме ви избрали няколко рецепти за вкусни топли салати, които неизменно всеки ценител трябва да изпробва.

Не са трудни за приготвяне, не отнемат много време, а гарантираме, че ще се превърнат в част от любимите ви храни, пише Mila.bg.

Ето ги и тях:

С телешко по азиатски

20 мин/ 1 порция

Нарежете 1 домат на полукръгчета и 1/2 глава лук на тънки сламки. Задушете леко в растителна мазнина и 1 ч.л. соев сос няколко печурки на едро. Извадете ги и в същата мазнина задушете до златисто 100 г телешко месо на тънки ивици. Поръсете със сол, черен пипер и сусам. Сложете в чиния доматите и лука, отгоре разположете гъбите и месото и сервирайте.

С рулца от раци

15 мин/ 4 порции

Сварете предварително 80 г картофи и ги разбийте в блендер със сока от 1 лимон, 2 с.л. кокосово мляко и 1 с.л. соев сос до еднородна маса. Задушете в растително масло 200 г рулца от раци на ивици с 2 с.л. соев сос за 30 сек. Нарежете на тънки пръчици 80 г краставици, 10–12 чери домата на четвъртинки и 1 авокадо на кубчета. Накъсайте няколко листа маруля или салата айсберг и смесете с останалите зеленчуци, картофената маса и топлите рулца от раци. Поръсете със сусам и сервирайте.

С киноа

10 мин/ 2 порции

Сварете предварително 110 г киноа според инструкциите на опаковката. Почистете и нарежете 1 стрък целина и 1 ябълка и ги смесете с топлата киноа. Поръсете с балсамико, зехтин, сол и черен пипер на вкус. По желание задушете 70 г бейби калмари с 1 скилидка чесън в растителна мазнина и прибавете към салатата.

От ечемик с кисели краставички

15 мин/ 4 порции

Сварете предварително 550 г ечемик до готовност. Нарежете 200 г кисели краставици, 400 г репички, 1 глава лук и 1 връзка зелен лук. Прибавете към зеленчуците ечемика, разбъркайте и загрейте. Сложете в чинии, поръсете със ситно нарязан копър и подправете със зехтин.

С патладжани

20 мин/ 4 порции

Предварително обелете и нарежете на кубчета 450 г патладжани. Поръсете ги със сол и оставете за 20 мин да се отцедят. Оваляйте патладжаните в малко нишесте и ги задушете в растителна мазнина. Нарежете на кръгчета 200 г домати. Накъсайте 20 г спанак и 100 г зелена салата. Разбъркайте всички съставки, поръсете с 1 с.л. соев сос, 2 с.л. зехтин и 1 връзка свеж магданоз на ситно.

С пиле и песто

20 мин/ 2 порции

Мариновайте предварително за 30 мин 300 г пилешко филе на ивици в смес от 3 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, 2 стръка мащерка и 2 стръка розмарин. Запечете на грил до готовност от двете страни. Смесете 2 шепи рукола със 200 г сушени домати на дребно. Прибавете малко от растителното масло от доматите и 1 с.л. зърниста горчица. Сложете в чинии от месото, намажете с готово босилеково песто и сложете отгоре от салатата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари