Шефът на Ryanair предупреди, че цените на самолетните билети ще растат

1
Майкъл О'Лиъри изтъкна, че намира за абсурдно цената за самолетен билет да е по-ниска от тази за влак
Майкъл О'Лиъри изтъкна, че намира за абсурдно цената за самолетен билет да е по-ниска от тази за влак Снимка: БГНЕС

Шефът на авиокомпанията "Райънеър" и пионер на нискобюджетното въздухоплаване в Европа Майкъл О'Лиъри предупреди, че цените на билетите ще растат през следващите 5 години, защото полетите са станали "прекалено евтини", за да се прави печалба от тях в една индустрия, в която разходите се увеличават спираловидно.

Предупреждението на Майкъл О'Лиъри идва в момент, когато цените на самолетните билети в Европа и Съединените щати растат неконтролируемо след като пътниците се завърнаха след приключването на локдауните заради Covid-19, а някои авиолинии свиха капацитета си заради недостига на персонал, предава БНР.

Майкъл О'Лиъри изтъкна, че намира за абсурдно всеки път, когато каца на лондонското летище "Станстед", че цената на самолетния билет е по-ниска от тази на влака от летището до централен Лондон.

Босът на "Райънеър" очаква комбинацията от високи цени на горивата и таксите за опазване на околната среда да повишат средната цена на билетите на нискобюджетната компания от 40 евро на 50-60 евро в средносрочен план.

Майкъл О'Лиъри критикува британското правителство и "бедствието Брекзит", както се изрази, които са сложили край на лесното наемане на работници от Европа, което пък е довело до острия недостиг на персонал през това лято.

Излизането от общия пазар само, за да се каже "Ние реализирахме Брекзит" е върхът на идиотщината, отбеляза Майкъл О'Лиъри.

Думите на шефа на "Райънеър" идват на фона на очакванията, че през следващата седмица отново ще има отмяна на полети. В четвъртък и петък летище "Хийтроу" стана сцена на дълги опашки, отменени или забавени полети и много загубен багаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари