Шефът на НАП Румен Спецов отказва да говори за бившата си фирма

0
Тече проверка, като свърши ще разберете, заяви той
Тече проверка, като свърши ще разберете, заяви той Видео: NOVA

Директорът на НАП категорично отказа да отговаря на въпроси, свързани с неговата фирма, продадена на безработен, но натрупала над 1 милион дължими данъци.

"Тече проверка, като свърши ще разберете", заяви директорът на НАП Румен Спецов на брифинг на ГКПП "Капитан Андреево".

На въпрос дали познава Васил Божков, Спецов направи лапсус - "Вижте какво, в Дубай живеят 3 милиона българи, каква ми е връзката с тях? Това, че сега съм в София, означава ли, че имам връзка с Делян Пеевски ?!", пише вестник Сега.

Повод за брифинга беше нощна акция на НАП по граничните пунктове. Инспекторите са открили "множество нарушения" на данъчното законодателство при координирана акция, проведена едновременно на няколко гранични пункта в страната.

Открихме несъответствия и направихме повторна проверка. Открихме касови бележки, които се маркират, но не стигат до отчетите на НАП. Затова и днес сме тук, за да видим на какво се дължи това несъответствия. Половината от касовите апарати, които са на пункта „Капитан Андреево” не са свързани с НАП. Това важи и за ГКПП „Лесово” и ГКПП „Малко Търново”. Това заяви Румен Спецов на брифинга.

По повод земекопната фирма, която бе спомената от финансовия министър Асен Василев, че има кешова наличност от няколко десетки милиона лева, Спецов съобщи, че я проверят и в понеделник "фирмата ще се яви в НАП и ще донесе всички милиони".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари