Сестрата на Борис Станчов: Убит е, възползват се, че сме роми

0
Ани Станчова пише, че е "1000% сигурна, че Борис е бил убит"
Ани Станчова пише, че е "1000% сигурна, че Борис е бил убит"

Убит е, възползват се, че сме роми и мислят, че не си знаем правата.

Това написа във "Фейсбук" Ани Станчова, сестра на починалия в Албания боксьор Борис Станчов

Тя прилага и видео от въпросния мач, завършил фатално и твърди, че той е орязан. Тя пише, че е "1000% сигурна, че Борис е бил убит". Семейството ще търси правата си, убедена е тя. 

Припомняме, че случаят доведе до скандал заради разменени самоличности и властите започнаха проверки. 

Българският боксьор, който почина след мач в Шкодра, Албания се казва Борис Станчов, а не Исус Величков, както бе съобщено от Българският професионален боксьов съюз. Станчов се е качил на ринга под името Исус Величков.

Все още не е ясно как се е стигнало до смяната на имената и размяната на документите. В момента тече заседание на УС на Българския професионален боксов съюз, на което трябва да се изясни цялата ситуация.

"Никак не ми иска да е така, но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа. Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни. Те са дошли с личната карта на Исус Величков - с международния му паспорт и лична карта", заяви Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС.

Исус Величков обясни, Борис Станчов се е боксирал под чуждо име от 2018 г. По този начин е участвал в осем мача.

"Той играе от 2018 с моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае", заяви Исус Величков, който разказа, че братовчед му е дошъл у тях преди една година.

Спортният министър Красен Кралев не пожела да коментира ситуацията с починалия в Албания български боксьор преди да приключи разследването. Кралев все пак заяви, че според него състезателят се е качил на ринга неподготвен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари