Семейство с коронавирус от Ясеновец се лекува в УМБАЛ "Медика"

2
Новоконстатираните два случая се водят към област Разград
Новоконстатираните два случая се водят към област Разград

Двама нови пациенти, заразени с COVID-19 от село Ясеновец, област Разград, са потърсили лекарска помощ в УМБАЛ „Медика – Русе“.

Те са съпруг и съпруга съответно на 59 и 57-годишна възраст, ъобщиха от Областния оперативен щаб. Понастоящем и двамата са на стационарно лечение в болницата и са с двустранна бронхопневмония, а от около седмица се оплакват от задух, суха кашлица, отпадналост и втрисане.

По-изразени са симптомите при жената, като тя е под постоянно лекарско наблюдение и се намира в интензивния сектор на отделението за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в лечебното заведение.

И двете лица са с придружаващи заболявания, като 57-годишната жена е с хипертония, а мъжът има диабет и високо кръвно налягане. Както мъжът, така и жената не съобщават за контакт със заразно болни, а също и да са имали пътувания извън страната.

Важно е да се отбележи, че новоконстатираните два случая се водят към област Разград.

От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 21, като 17 от тях са от област Русе, а четирима от област Разград.

Вчера от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ беше изписана и 77-годишната жена от гр. Глоджево, чиято положителна проба беше съобщена на 13-ти май. Към момента жената се намира под домашна карантина за 28 дена.  Други двама пациенти от Русенско продължават да са на домашно лечение.

Понастоящем под карантина в региона се намират 298 души, а за други 4948 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 5246.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари