Сейби - най-малкото оцеляло бебе в света

1

Болница в Сан Диего съобщи за раждането на детенце, което се смята за най-малкото оцеляло бебе в света, тежащо едва 245 грама.

Майката е откарана в болницата с прееклампсия и високо кръвно налягане, което кара лекарите да извършат секцио по спешност. Бебето на име Сейби се ражда през декември 2018-а след бременност, продължила 23 седмици и три дни и тежи рекордните 245 грама, сподели Фрамар.

Медиците, извършили операцията, давали само един час живот на новороденото, споделя гордият баща. Но този час се превръща в ден, а той пък в седмица. В момента малкото момиченце се намира у дома, като при изписването му този месец е тежало 2 килограма, след прекарани близо пет месеца в интензивното отделение за новородени.

Сейби е изправена пред огромни предизвикателства, като дете родено преди 28-та гестационна седмица. В подобни случаи недоносените имат проблеми със зрението и слуха, както и множество други усложнения, споделят лекарите.

Класифицирането на момиченцето като най-малкото бебе в света, което е оцеляло, е според регистъра на Университета в Айова. Болницата заяви, че новороденото тежи седем грама по-малко от предишното най-малко пеленаче, което е родено в Германия през 2015 година.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари