Седми случай на маймунска шарка в Гърция

0
Увеличават се и заразените с Covid-19
Увеличават се и заразените с Covid-19 Снимка: iStock

Увеличават се и заразените с Covid-19

Седми случай на заразен с маймунска шарка е регистриран в Гърция, предава БНР. Последният пациент, заразен с маймунска шарка, не е пътувал в чужбина, съобщават лекуващите лекари.

Правят се изследвания на контактите на пациента, защото лекарите предполагат, че вътре в страната има огнище на този тип шарка. Не се очаква да се превърне в епидемия.

До средата на месец юли ще се увеличават случаите на заразени с Covid-19, показват проучванията на Съвета за контрол на пандемията. Последното денонощие 15 500 са новозаразените, като броят на хоспитализираните се увеличава всеки ден.

Лекарите препоръчват да се носят маски на обществени места и да се спазва дистанция. Увеличиха мобилните екипи за тестване на населението предимно в туристическите райони.

Общинските власти информират за увеличени инциденти на удавени хора в морето. Съветват туристите да посещават плажове със спасител. Последният случай на загинал турист е българин до Солун.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари