Седем сигнала вдигнаха огнеборците в Русе на крак

0
Събота и неделя се оказват най-натоварени за пожарните екипи
Събота и неделя се оказват най-натоварени за пожарните екипи Снимка: в. "24 часа", архив

Те гасиха пламнал автомобил, задимена скара и отстраниха паднало дърво в центъра на града

В събота, за времето от 18:40 до 19:15 ч., екип от Втора РСПБЗН е реагирал на съобщение за горящ микробус на ул. Котовск в Русе. При пристигане на място огнеборците са заварили да гори малка част от вътрешността на бракуван бус с марка „Ниса”, чийто собственик я е ползвал за части. Причината за запалването се е оказало небрежно боравене с открит огън.

По-късно през нощта - в 22:12 часа е получен сигнал от преминаващ гражданин за паднал клон на дърво върху лек автомобил и пътното платно. Произшествието е било на ул. Баба Тонка и ул. Любен Каравелов в Русе. Мястото е посетено от дежурния инспектор в РДПБЗН, който е установил, че е паднал масивен клон от изсъхнало дърво върху пътя и предната част на джип с марка „Мицубиши Паджеро”, като му е причинил щети. Клонът е бил преместен и мястото обезопасено. Информация за случая е предадена на дежурен по община.

В неделя, между 11:33 и 12:15 ч., два екипа от Първа РСПБЗН са били пратени на сигнал за пожар в къща на ул."Кирил Старцев" в Русе. На адреса пожарникарите са разбрали, че не е възникнал пожар, а е била запалена скара и се е получило силно задимяване.

В 15:13 часа служители от РСПБЗН – Две могили са пратени на пожар в стопанска постройка, възникнал заради късо съединение. Запалването е било потушено, като е предотвратено разпространението на пожара към намираща се в непосредствена близост двуетажна къща. През вчерашния ден екипите са гасили още три пожара - в сухи треви, в отпадъци и в стърнище в Русе и в Горно Абланово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари