Седем години след трагичен инцидент в София виновни няма

0
При пропадане на асансьор една жена загина, а друга беше тежко ранена
При пропадане на асансьор една жена загина, а друга беше тежко ранена Видео: NOVA

При пропадане на асансьор една жена загина, а друга беше тежко ранена

Вече 7 години след като една жена пострада, а друга изгуби живота си при падане на асансьор, няма виновни за инцидента, няма и започнало дело. Инцидентът се случва през 2014 година в 12-етажна сграда.

Този инцидент преобърна живота ми. От една страна бях напълно здрав човек, преди това да се случи, а днес съм човек със здравословни проблеми. От друга страна имах шанса да живея втори живот и да оценя своя живот. От трета страна – за да се погрижа за здравето си, имах нужда от помощта на близки, познати и непознати”, сподели пред NOVA Мария Ваклинова.

Адвокатът на Мария обясни, че делото е във фазата на обвинението. В началото прокуратурата бързо събира доказателства и го внася в съда. Оттам обаче връщат делото за поправяне на обвинителния акт. Над четири години делото не е в ход, в последствие е привлечен пети обвиняем. Изненадващо месец-два след това делото е прекратено срещу четирима обвиняеми.

Ние обжалвахме това прекратяване. Спечелихме в градския съд. В момента, по протест на прокурора и по жалби, делото е в Апелативен съд. За част от престъпленията обаче давността е кратка – 7 години и половина, което на практика означава, че това дело не може да се изкара. Тъй като то обичайно е на три инстанции, а дори не е започнала първата”, обясни Александър Кашъмов.

Мария и адвокатът ѝ се надяват на чудо, за да влезе делото им в съда в определените срокове. Пострадалата жена е на мнение, че отговорността на техниците трябва да е ясна, регламентирана и те да я носят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари