СДВР: Няма свидетели на инцидента на снощния протест

1
Преглеждат се камерите
Преглеждат се камерите Видео: NOVA

От СДВР обявиха, че няма свидетели на снощния инцидент, при който се твърди, че лек автомобил е минал през крака на протестиращ до Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Припомняме, че след 22.00 ч. на кръстовището пред Софийския университет джип се опита да премине през кръстовището. Протестиращ обаче се оплака, че е ударен. Тогава други хора от протеста заобиколиха автомобила. 

"В 21:50 на кръстовището пред СУ, при наличието на 7-8 души протестиращи, които бяха блокирали движението, решихме да говорим с тях да освободят кръстовището, за да може хората да се приберат по домовете си безпрепятствено. След тази наша акция протестът беше прекратен.

Пускайки движението, в кръстовището пред Университета се озова автомобил, който беше обграден от присъстващите хора, които прииждаха дори от тротоара.

При тази ситуация възникна инцидент, при който водачът реши да даде заден, за да напусне кръстовището без никакви претенции. Чу се вик, момче от протестиращите съобщи, че автомобилът е минал през крака му. Започна словесна схватка между водача, протестиращите и между нас, може да се каже, че възникна напрежение. Пострадалият беше закаран и прегледан в ИСУЛ, а водачът беше тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта. Тестовете му бяха отрицателни.

Всичко това продължи до 01:15 ч., като през цялото това време водихме диалог с хората да пуснат автомобила, като молихме и свидетели на случката да дойдат в Първо РПУ. Уви, свидетели на случката така и не се появиха", обяви на извънреден бирифинг в СДВР комисар Тони Тодоров, зам.-началник на "Охранителна полиция".

„Преглеждаме камери детайлно. Но все още не е установено нарушение на водача”, обясни комисар Тодоров.

От СДВР призоваха лидерите на протеста за разговори, за да няма напрежение.

„Всеки има право на протест, но има закон и трябва да се подаде уведомление в съответната община. Ще се взимат необходимите мерки, всичко ще е наред”, обясни комисар Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари